Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Morden vid Wolf Creek


Tre backpackers på en avskild plats i Australien hamnar i fara när de tar emot hjälp av en vänlig lokalinnevånare.


Originaltitel Wolf Creek
Regissör Greg McLean
Manus Greg McLean
Genre Kriminalare, Thriller, Äventyr, Skräck, 2000-tal
Skådespelare John Jarratt, Cassandra Magrath, Andy McPhee, Kestie Morassi, Guy Petersen, Nathan Phillips, Gordon Poole, Jenny Starwall, Aaron Sterns
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2140
Filmnummer 33260

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2021-09-07
Jag uppskattar att den utspelar sig i Australiens vildmark och att den är baserad på verkliga händelser. "Baserad på" betyder som alltid bara att det är verklighetsbakgrund, inte att den måste skildra verkligheten. Efter att jag såg filmen har jag läst på om vad som hände i verkligheten, vilket jag rekommenderar andra också att göra. Definitivt är den verklighetsbaserad, men inte verklighetsidentisk. Personerna, ramberättelsen och råheten har tydliga likheter med verkligheten. I verkligheten var det fler personer som var offer och hela sanningen är inte känd. Vad jag förstår har McLean medvetet kombinerat det verkliga med typiska filmelement. Upptakten tycker jag är ovanligt tunn, utdragen och rent av tråkig. Personerna är tämligen anonyma för tittaren. Skräcken är rå och hänsynslös, men när den tar vid är det osammanhängande och någon person som nästan glöms bort. Ingen vidare genrefilm.
BarryHero
2021-02-12
Känns som att den svenska titeln är betydligt mer avslöjande än originalets "Wolf Creek"... Egentligen är det en ganska tam australisk version av Motorsågsmassakern, men det går inte att komma undan att den har en viss charm - t ex de otroliga scenerna på bilvägen i slutet av filmen. Sen är det synd att de behövde ljuga om "based on true events" vilket verkar vara minst sagt en halvsanning.
Andreas_
2021-02-06
Herregud...detta var nog bland det sämsta jag sett i skräck/slasher kategorin...säger att den är baserad på verkliga händelser men det enda som är verkligt i denna film är platsen wolf creek som faktiskt finns i Australien, för övrigt är resten påhittat dravel...och tycker man detta är läskigt eller ens bra så måste man vara en tappad 14 åring som blir rädd för sin egen skugga eller aldrig lämnat hemstaden någonsin i sitt liv...storyn är så korkad att man blir irriterad, det är så mycket hål i handlingen att en schweizerost ser slät ut...okända skådisar i alla roller och utspelar sig på Australiska ödemarken och grundidén är väl bra för en så kallad skräck/slasher film, lite efterapning av Texas chainsaw massacre som är hundra gånger bättre på alla sätt och vis, skådisarna är ok men tyvärr är deras karaktärer så dåligt skrivna att man kan inte annat än dumförklara både dom och filmen....så slutbetyget är att det är inte det sämsta jag sett i mitt liv men det är nära...bättre skrivna karaktärer och ett bättre manus utan en massa korkade "plotholes" så skulle väl detta kunna bli sevärt, men nu rekommenderar jag att du eller ni hellre spenderar tid på att städa hemmet eller kolla när färg torkar eller vad som...istället för att slösa dyrbar tid på denna dynga, kom tydligen en del 2 2013 som jag inte sett, kanske är bättre, kanske sämre, kanske lika kass men denna film får ett maxbetyg på en mycket svag 2:a och det är väl skådisarna som ändå gör ett hyfsat jobb, speciellt mördaren som gör att denna film inte blir totalt sågad, ses på egen risk!
Manickplay
2020-10-13
Såg filmen på bio när vi ”backpackade” i Australien 2006. Klassisk ”slasherskräck” i härliga miljöer. Gillar man klassiker som TCM så kommer man att älska denna. Svag 4:a.
andmoreagain
2018-11-24
Jora, förmodligen lite bättre än en standardslasher vilket vi kan bjussa på en snäll trea. Dock inte överraskande eller chockerande bra.
Rai
2017-12-22
Faktiskt obehaglig film, som borde vara alla backpackers mardröm....
Totenkopf
2016-12-06
Det som var bra var att handlingen ändrades rätt bra så det inte blev så förutsägbart.
Stygga-Vargen
2016-10-22
Ganska bra och spännande film med bra skådespelare. Svag 4:a.
Pos
2016-10-22
Sämsta skiten jag sett på ett tag. Huvudkaraktärerna är så jävla korkade att det är löjligt. Gillar idén men utförandet är under all kritik. Helt otroligt att detta var en relommenderad trea.
Krantzylvania
2016-06-07
Bättre än ad skräckfilmer brukar vara, man var dock förbannad på karaktärerna genom hela filmen
Visa äldre kommentarer »