Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Mortal Engines


Många år efter sextiominuterskriget överlever städer på en ödslig jord genom att flytta runt på sina gigantiska hjul. De attackerar och slukar mindre städer för att fylla på sina resurser.


Originaltitel Mortal Engines
Regissör Christian Rivers
Manus Peter Jackson, Philippa Boyens, Fran Walsh
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide, Stephen Lang, Colin Salmon, Mark Mitchinson, Regé-Jean Page, Menik Gooneratne, Frankie Adams, Leifur Sigurdarson, Kahn West, Andrew Lees
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 460
Filmnummer 128738

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gröne_Orm
2021-01-12
Förvånansvärt bra, faktiskt.
Mysharry
2020-11-04
Klart det finns saker att klaga på, som den enorma farten på städerna. Men jag gillade den. Hade jag varit 25, 30 år yngre, hade jag älskat den. Det samma kanske gäller boken, som jag var lite ambivalent till. Men det var en bra adaption. Blev lite besviken på Weaving, men Hilmar och Jihae fyllde sina roller. En bra actionmatiné, helt enkelt. Når nästan upp till fyran, så det får det bli.
HerrNenne
2020-10-27
Gillade världen i början, men storyn är så generisk det kan bli. Ointressanta karaktärer av ointressanta skådisar (Weaving borträknat), idioter till huvudkaraktärer, plus att filmen är så lång att man till slut blir uttråkad och istället börjar fokusera på allt som inte hänger ihop. Ytligt trams för ungdomar. Tyvärr, städerna var ju balla.
fridenpaden
2020-09-26
Har bara läst första boken i trilogin. Tror ändå att det här är ett olyckligt mishmash av alla tre böckerna. CGI-effekterna har huvudrollen.
QuiNonStultus
2020-07-30
Pang pang, zoom, boing!! Och det var väll ungefär det. Action med mycke effekter. Ett par marginellt charmigare karaktärer, och kanske inte världens mest genomtänkta plot, men vad tusan... Vänta dig inte så mycket, så lär du bli vagt underhållen.
QuiNonStultus
2020-07-30
Pang pang, zoom, boing!! Och det var väll ungefär det. Action med mycke effekter. Ett par marginellt charmigare karaktärer, och kanske inte världens mest genomtänkta plot, men vad tusan... Vänta dig inte så mycket, så lär du bli vagt underhållen.
Afflicter
2020-07-30
Bättre än väntat visar det sig. Fortfarande väl mycket effekter för sitt eget bästa, men handlingen funkar och det finns inga direkt irriterande karaktärer.
Murvel48
2020-07-25
Premissen var lovande men det blev snart en ytlig ungdomsfilm med det sedvanliga stereotypiska tramsandet och ytlig dialog. Trots allt godkänd underhållning med viss tvekan.
amam
2020-04-03
En ungdomsfilm med mycket djupa brister i både manus och regi.
karlmats
2020-01-24
Jag gillar postapokalysm, men jag är skeptisk till YA-vågen då det mesta därifrån är skit. Man har ju dock alltid förhoppningen på förhand att kritikerna skulle ha fel och att det finns en magisk känsla i såna här typer av filmer, nu var ju dessutom Jackson inblandad och även om han blandar och ger så har han det ju definitivt i sig att skapa en bra film. Resultatet här blir tyvärr väldigt mediokert. Visst är det snyggt, men det kan ju sägas om de flesta filmer med den här budgeten. Karaktärerna är dåligt skrivna, ingenting i dialogen sticker ut och det är så mycket som lämnas till actionguden istället för att skriva ett bra manus att man ofta blir uttråkad, och det är ju inget bra tecken. Robert Sheehan är otroligt träig i huvudrollen, och den som egentligen borde ha haft huvudrollen, Hera Hilmar, är väl inte mycket bättre egentligen. Sen behöver ju såna här filmer ha robust världsbyggande, och jag kan väl inte säga att jag tycker att det förekommer här. Det är några tusen år in i framtiden och jag ser inte hur man har tagit sig från dagens värld till den här, inte alls faktiskt. Lite samma känsla som när man ser Hunger Games, Divergent eller liknande mediokra verk i samma genre. Skriv nånting bra för i helvete så slipper jag bli besviken gång på gång. Jihae var iaf lite cool, och Weaving har en hög lägstanivå. Men helheten blir en stabil 2a.
Visa äldre kommentarer »