Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Motorsågsmassakern


Sally och hennes kompisar besöker en släktings grav, vilken har blivit vandaliserad. De fortsätter sin resa, och tar senare upp en liftare. Han verkar inte vara alltför frisk psykiskt, och de ser till så att han ger sig av. Vännerna besöker den döde släktingens grav och gamla hus, och hittar senare en väg som leder till ett annat hus. Ett hus där familjemedlemmarna gärna överraskar sina gäster - inte minst med motorsåg


Originaltitel The Texas Chain Saw Massacre
Alternativ titel The Texas Chainsaw Massacre
Regissör Tobe Hooper
Manus Kim Henkel, Tobe Hooper
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Marilyn Burns, Gunnar Hansen, Allen Danziger, Paul A Partain, William Vail, Teri McMinn, Edwin Neal, Jim Siedow
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6242
Filmnummer 3015

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av FreddyKrueger
Motorsågsmassakern har gång på gång blivit kallad ”den mest brutalaste och sjukaste film som gjorts” men den har även blivit kallad en av de mest läskigaste filmer som gjorts. Jag hörde förs...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av nomiiis
Titeln motorsågsmassakern kan missleda en till vad filmen verkligen handlar om, vilket är att ett gäng ungdomar som ska besöka en gammal kyrkogård för att se en släktings grav av vissa anlednin...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av TheRest
18 Augusti 1973 hände Amerikas sjukaste och brutalaste människoslakt någonsin, The Texas Chainsaw massacre. Det hela handlar om en grupp på fem ungdomar, Sally Hardesty (Marilyn Burns) , Hennes ru...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Anonym
Tänkte och jag tog initiativet; jag skriver en av många recensioner om den mest omdiskuterade filmen genom alla goda filmtider - Motorsågsmassakern eller Texas Chainsaw Massacre. Man kan tycka va...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Stygga-Vargen
Under början av 2000-talet såg jag min första skräckfilm, vilket ledde till att jag hamnade i en period då jag i princip bara tittade på skräckfilmer och denna period kom att vara i flera år. ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av LittleNicky
\"The texas chainsaw massacre - Motorsågsmassakren\", titeln får en att tro att det man hyr/köper är en av tidernas våldsammaste filmer. Men oj så fel man har då! Filmen innehåller mindre blod...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av BobbyPeru
Motorsågsmassakern räknas som en av filmhistoriens mest kontroversiella och omdebatterade filmer. Med all rätt. Tobe Hooper's B-film är otäck än i dag, trots att filmer har blivit mycket värre ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av solmannen
En film som upprörde och med all rätt. Även fast den inte är speciellt våldsamt så finns det under ytan nästan hela tiden. Filmen handlar om fem ungdomar som reser i Texas i sin Van. En av ung...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ray
När det gäller filmer med oförtjänt dåligt ryckte ligger Motorsågsmassakern högt på listan. Det är ju faktiskt en av de mest hatade filmerna i filmhistorien. Den är dock av minst lika många...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kalkonhönan
Bara titeln lär ha fått många att lyfta på ögonbrynen då filmen släpptes och alla moraltanter lär ha fått ett och annat att prata om på fikarasterna. Ingen hade kunnat ana då att filmen sku...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2021-11-06
Skräp. Skådespelarna är så dåliga att det är ett skämt.
Visse93
2020-12-31
Nu när jag sätt denna igen efter att jag såg den för ett antal år sedan måste jag säga att den var bättre än jag minns den. En stark trea!
Hengman
2020-09-22
Riktigt pissdålig.
RustyFilm
2020-09-11
Den här filmen kom ut 1974, några år senare växer marknaden för VHS-film in över Sverige, vilket innebar att även barnförbjuden film blev lättillgängliga för unga. Detta var något som skrämde och problemet togs upp i olika debattprogram i TV. Denna film togs ofta som exempel på videovåld (som det kallades). Motorsågsmassakern förbjöds under en period efter den uppståndelsen. Detta väckte bara intresset för filmen som blev mycket populär. Själv har jag undvikit filmen ända tills nu och förstår när jag äntligen ser filmen att även jag lurats av ryktesspridningen om våldsamheter och blodsutgjutelse. Det här innehåller faktiskt mycket lite av visuellt våld och det är minimalt med sågande och blod. Det finns dock mycket av psykiskt störd ondska här i Tobe Hoopers uppseendeväckande lågbudgetprojekt. En film som det gjorts så många remakes på (fyra) har verkligen bevisat något.
päronanton
2019-11-27
Nu har sett den! Filmen som blev förbjuden. Otäck? Inte de minsta. Kan förstå att på sin tid att den var något nytt. Men visst är den en klassiker, lite seg ibland.
GodofThunder
2017-09-02
total föregångare, ypperlig

2017-07-29
Denne er jo riktig bra. Skulle si at denne og Nispel sin er like bra men styrkene ligger i forskjellige aspekter av filmene.
Redwood
2017-04-07
Det bär mig emot att ens lite kritisera en klassiker, och i synnerhet inom skräckgenren. Tyvärr är "våldsporr" inte riktigt min grej, men jag vill inte låta som en moraltant bara för den sakens skull. Den historiska betydelsen till trots kan jag inte ge högre betyg än så här.
Dele
2016-10-13
Visst finns här några tveksamheter, men också en riktigt rå och obehaglig stämning som inte många skräckfilmer lyckats återskapa.
Stygga-Vargen
2016-08-01
Gunnar Hansen är ikonisk som Leatherface. Skådespelarna i övrigt är fruktansvärt dåliga men har man bara överseende med detta så är det här en skräckfilm man sent lär glömma. Klassiker! (Åtminstone kultklassiker!)
Visa äldre kommentarer »