3.5
3.5
Mr. Nobody
I början av 1980-talet står nioårige Nemo i valet och kvalet på en tågstation. Ska han följa med mamma till USA eller stanna med pappa i England? Mer än 100 år senare rör han sig tillbaka genom mellanrummet av olika liv som han har - eller kanske har - levt.
Originaltitel | Mr. Nobody |
Regissör | Jaco van Dormael |
Manus | Jaco van Dormael |
Genre | Drama, Romantik, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal |
Skådespelare | Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Linh Dan Pham, Rhys Ifans, Natasha Little, Toby Regbo, Juno Temple, Clare Stone, Thomas Byrne, Audrey Giacomini, Laura Brumagne, Allan Corduner, Daniel Mays, Michael Riley |
Ambitiöst och stundtals ”fiffigt”, men inte särskilt rörande, roligt eller spännande. Tacka vet jag HG Wells Tidsmaskinen.
träffsäker. såg om den nyligen, gillade den verkligen denna gången också.
Såg den 2012 och först nu har jag sett om den. Riktigt bra fortfarande men kanske liiiite väl lång och många olika livshistorier, även om jag fattar poängen.
Kul koncept.
Såg den första gången 2011. Då fick den en femma. Såg om den nu, med sönerna. Lika bra denna gången! Grymt tänkvärd och filosofisk. Den täcker bra in flera teorier, både om fjärilseffekten och parallella universum. Vi har pratat om den i två dagar nu, och hittar fortfarande intressanta ämnen att diskutera.
Det här var jättedåligt. Alldeles för många stories samtidigt som inte leder någonstans. Slöseri med tid
Väldigt underligt, men fin.
"Mr. Nobody" är lika mycket ett filosofiskt konstverk som ett visuellt äventyr. Fängslande, klurig och ensam i sitt slag. Jag väljer att hedra.
Hemsk!
Jag gillar verkligen hela idén. Och det tog mig faktiskt till slutet innan jag fick hum om helheten. Tycker också det är en snygg film. Men utförandet får mig inte riktigt att ryckas med. Berättandet är lite... taffligt. Den är ändå helt klart sevärd om man gillar filmer med tidsresor. Även om denna inte är en regelrätt tidsresefilm, så finns här liknande koncept. Tycker den påminner en del om The Butterfly Effect, just det fenomenet är också en bärande pelare i denna film, men Butterfly Effect tycker jag klart bättre i sin helhet.