Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mudbound


Två män återvänder från andra världskriget för att jobba på en bondgård i Mississippi. Där ställs de inför en verklighet kantad av rasism och ett liv efter kriget som visar sig svårt att anpassa sig till.


Originaltitel Mudbound
Regissör Dee Rees
Manus Dee Rees, Virgil Williams
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke, Jonathan Banks, Rob Morgan, Mary J Blige, Kennedy Derosin, Frankie Smith, Joshua J Williams, Piper Blair, Elizabeth Windley, Lucy Faust, Dylan Arnold, Samantha Hoefer, Kerry Cahill
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 288
Filmnummer 124527

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2020-02-22
Hela filmen känns som en lång fragmentarisk inledning. Det är inte många scener som är bärande, utan det blir mest en massa händelser staplade på varandra medan tiden går. Välspelat och bitvis berörande, men det blev en hel del gäspande. (6+/15)
dafreakish
2019-02-16
Tung berättelse om krig och effekterna av det, men framförallt om den obehagliga rasism som fanns i USA (men som också lever kvar i stor utsträckning runt om i världen). Det är brutalt och filmas nära och detaljerat, bitvis känns det som att man är där. En av Netflix absolut bästa egenproducerade filmer. Nära en femma.
Qhorinhalfhand
2018-05-27
Länge sedan jag såg en film som berörde och som var så skrämmande och nervkittlande. Hemskt bra i ordets rätta bemärkelse, stark 4a.
Zipper
2018-03-31
Skitigt realism. En film att må dåligt av, riktigt bra gjort.
Olof_Gronlund
2018-03-12
Nja, känns som att man har sett det förut, och det är också lite PK att denna är nominerad. Jag menar Mary J Blidge får en nominering i en film där hon knappt syns ens? Fin vänskap och bla bla bla, men inte riktigt gripande som film. Men den fungerar, får en klar trea i alla fall. Men känns verkligen inte som en nytänkande film.
setterwall
2018-03-11
Gillar det långsamma tempot samt den dokumentära känslan som filmen ger när karaktärerna via voice over återberättar sina minnen (filmens handling) samtidigt som vi får se den. Gardet Hedlund gör sin roll väldigt genuint och autentiskt.
Björkman
2018-02-28
Stabil och engagerande med såväl bra foto som miljöer man verkligen kan leva sig in i. Något långsamt tempo vid enstaka tillfällen dock. Som helhet intressant med många bra rollprestationer. Stark trea, på gränsen till fyra. Kort Oscarskommentar: inte för att detta är det största mästerverk jag sett, men undantaget "Dunkirk" i Oscarskategorin "Bästa film" är det skrattretande att övriga nominerade filmer går före Mudbound. Att sedan Mary J Blige är nominerad och inte Carey Mulligan är också det galet. Bliges roll och prestation betydligt mer intetsägande. Slut på Oscarskommentar.
Astrojacob
2018-02-09
Mäktigt drama med otrolig casting, kvinnlig fotograf och rå verklighet. Stark FYRA. Värda en Oscar. Mighty River!!!!
StureStenhög
2018-01-05
En film som verkligen lyckas förmedla känslan av en tid och en plats, och den skildrar tiden på dess egna villkor snarare än genom ett 2010-tals-filter. Här finns ett brett spektrum av karaktärer och plats för nyanser, och alla har de gemensamt att de har formats av sina erfarenheter. Kanske bäst illustrerat genom Jason Clarkes karaktär, han har lyckats undvika att ärva sin fars hatiska lynne, men är fortfarande väldigt mycket en produkt av rådande attityder. Jag hade gärna sett att man hade utforskat honom lite mer, och det är tyvärr en känsla som dyker upp på flera ställen. Det läggs ut trådar lite här och var som man sedan mer eller mindre släpper, och man får väl anta att mycket av detta utvecklas mer i boken, och att det här är en nerbantad version av den. För mycket voice over blir det också, vilket bidrar till att det känns övertydligt, men även en del av dialogen hade gärna fått lämnats outtalad. Så det är lite osmidigt berättat, och filmen tar ett tag på sig att hitta sin rytm. Ambitionerna tycks ha varit högre än vad man riktigt kunde behärska, men fördelarna överväger ändå nackdelarna med råge, och när det kommer till amerikanska historiska filmer med rastema, så är den här med däruppe bland de bättre
mammene
2018-01-04
Blev mycket påverkad av detta drama, det låg en underliggande spänning som bara väntade på att utlösas. Idioter i "nattlinnen" som helt tappat vettet. Men det finns något annat också, även goda avsikter kan leda till oönskade händelser. Hur hårda förhållanden formar människor på olika vis, sorgligt och gripande och mycket bra utfört.
Visa äldre kommentarer »