Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Mulholland Drive


En kvinna råkar ut för en bilolycka och drabbas av minnesförlust. Tillsammans med en ung blond kvinna med skådespelarambitioner ger hon sig ut på jakt efter sin identitet.


Originaltitel Mulholland Dr.
Regissör David Lynch
Manus David Lynch
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Ann Miller, Mark Pellegrino, Robert Forster, Brent Briscoe, Dan Hedaya, Monty Montgomery, Lee Grant, James Karen, Chad Everett, Lori Heuring, Billy Ray Cyrus, Melissa George, Rena Riffel, Patrick Fischler, Katharine Towne, Scott Coffey, Rita Taggart, Angelo Badalamenti, Jeanne Bates, Rebekah Del Rio, Marcus Graham, Michael J Anderson, Bonnie Aarons, Geno Silva, Vincent Castellanos, Michele Hicks, Elizabeth Lackey, Tony Longo, Michael Fairman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18323
Filmnummer 4678

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av FreddyKrueger
Den unga kvinnan Rita färdas i en limousin mitt i natten på en ödslig väg samtidigt som en annan bil åker mot dem snabbt, de krockar och passagerarna dör, alla förutom Rita, som lyckas krypa iv...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av jotnan
Ah. David Lynch, din sjuka, skumma, geniala människa. Det finns ingen bättre på att hitta det äckliga inom människan och inom samhället. Blue Velvet, Twin Peaks och hans kanske största skapelse...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Det var uppriktigt sagt länge sedan jag såg fram så mycket mot en film som denna. Senast jag kände det stora suget av nyfikenhet baserad på tidigare upplevelser från samma regissör var med Mich...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Sockerpappa
[-]”A love story in the city of dreams” – en tagline som för den här filmen bokstavligen slår huvudet på spiken. David Lynch ger oss en spännande, fängslande och skickligt berättad historia ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av connya
För det första; jag köper inte att man \"klär\" filmer. Jag tycker människors prat om hur äkta \"Ken Park\" känns bara är löjligt. Jag gillade Modysson innan han gjorde \"Ett hål i mitt hjä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Glöm en klassisk ramhandling, glöm kända beteendemönster, glöm förklaringar och självklarheter och ett ordentligt slut med den typ av upplösning där glödlampor tänds och aha-upplevelser bli...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2021-03-13
Riktigt obehaglig, jag hade kalla kårar flera gånger. Ett sant mästerverk!
the-godfather
2021-01-14
En film som levererar på alla plan för mig, när det kommer till spänning, obehag och huvudbry. Precis som en Lynch film ska vara. Bra skådespelarinsatser.
Björkman
2020-10-03
Helt okej, men jag hade nog uppskattat den mer om den var en rak minnesförlustsgåta så att säga utan att avslöja för mycket. Första två tredjedelarna finemang, sedan blir det för ojämnt. Man vill för mycket. Jag fick ändå ut precis den känsla jag ville ha såhär på hösten när jag såg den, det vill säga en kuslig, mystisk olustighetskänsla. Och då är den åtminstone tillräckligt sevärd, även om det troligen inte är en film jag kommer se om. När man sett den en gång har man liksom inte mystiken kvar längre sen.
Battle
2020-07-25
Lynch being Lynch.
Battle
2020-07-25
Lynch being Lynch.
Kaneltompa
2017-05-20
Den absolut bästa film jag någonsin har sett.
RustyFilm
2016-12-07
David Lynch brukar ju alltid ha med några konstigheter i sina filmer men här har det slagit till ordentligt. Den här är fullkomligt obegriplig från början till slut. Trots detta är ”Mulholland drive” väldigt intressant och spännande. Tror inte Lynch avsikt är att servera en logisk historia utan mer att förmedla sinnesstämningar. Med lite efteranalys och mycket fantasi går det dock att pussla ihop historien. Lynch ger ju även tio ledtrådar till det i extramaterialet.
Stygga-Vargen
2016-11-16
Filmen börjar bra men utvecklas snabbt till ren smörja.
supermancover
2016-09-19
Jag har förmodligen nerverna på utsidan, men fyfan, jag var så jävla rädd på riktigt. Skojar inte ens. Sjukt otäck bitvis. Men bra. Emellanåt fantastisk, men ibland också ganska mycket utfyllnadstjafs. En grej jag reagerade mycket på var när de spelade in när hon mörkhåriga sjöng in en recording, så var det två vita och två mörkhyade. Gillade mycket! Summa av att ha sett filmen: hjärtsnörpstrauma.
92axha10
2016-09-11
Helt galen film det här. Surrealistisk, utmanande och provocerande. Man måste vara vaken och hänga med i svängarna. Jag uppskattade verkligen den här rullen.
Visa äldre kommentarer »