Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

München


Under de Olympiska spelen i München 1972, togs elva israeliska idrottsmän gisslan och mördades av en palestinsk terroristgrupp kallad Svart September. Den israeliska regeringen sätter samman en grupp Mossad-agenter för att slå tillbaka, leta upp de ansvariga och låta avrätta dem.


Originaltitel Munich
Alternativ titel Munchen
Regissör Steven Spielberg
Manus Tony Kushner, Eric Roth
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Geoffrey Rush, Daniel Craig, Moritz Bleibtreu, Mathieu Kassovitz, Ciarán Hinds, Mathieu Amalric, Michael Lonsdale, Eric Bana, Hanns Zischler, Hiam Abbass, Valeria Bruni Tedeschi, Gila Almagor, Lynn Cohen, Marie-Josée Croze, Meret Becker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7513
Filmnummer 38626

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av krufo
Inspired by real events...Med den något oortodoxa texten släpper Steven Spielberg in oss i sin nya thriller München. Det handlar, som alla torde veta vid det här laget, om efterspelet till morden ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av Pebosjan
Vad stämmer och vad stämmer inte? Ännu en av Spielbergs skildringar av judarnas 1900-tal finns nu på en biograf nära dig. Bland sci-fi action och äventyrskomedier så är det ändå i den dramat...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av connya
De flesta växer med sin uppgift. Det kan tyckas långsökt att den i år 60 år gamla regissören Steven Spielberg skulle ha någonting kvar att bevisa, framförallt för de som tycker om honom, men ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av TheRest
1972 blev elva israeliska atleter mördade av en terroristgrupp som kallades Svarta September. En grupp av fem stycken agenter ledda av Avner (Eric Bana) får i uppdrag att eleminera alla som varit ba...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2019-09-17
Även om den var välgjord så fångade den aldrig riktigt mitt intresse, karaktärerna kändes för anonyma och det gjorde att jag inte brydde mig tillräckligt.
LosBerkos
2018-07-06
Fantasifyllt sömnpiller som under nästan tre timmar släpar sig igenom en verklighetsavlägsen tolkning av Mossads europeiska PLO-jakt, och på något vis undviker att visa de skeden som har präglat historien sedan mest (Lillehammer m.m.).
emilstjernholm
2018-06-10
Intensiv och ganska mörk film. Relationerna känns trovärdiga. Hade Spielberg inte varit så övertydlig stundtals hade det kunnat bli en fyra. Orgasmscenen till bilderna av terrorattacken fick mig att sträcka mig efter skämskudden.
Murvel48
2017-02-27
Det kändes så långt och segt sista halvtimmen att det är med viss tvekan jag sätter en trea. Men visst är det en välgjord film.
Zok
2017-01-29
Välgjort, men aningen för lång.
RustyFilm
2016-12-10
Politisk thriller om hämnd och hur våld föder våld. Det hela handlar om efterspelet till den Palestinska terrorattacken i OS-München 1972. Spielberg skapar en mörk och realistisk stämning rakt igenom. Men upplägget känns rörigt (och långt).

2016-07-28
Meget profesjonell film.
OffTheGround
2016-02-21
Har definitivt sina stunder men är tyvärr för lång.
Engravadlax
2015-02-20
Ett par riktigt dåliga skådisar i inledningen, eller så är det regin som saknas. Olidligt iaf. Spolade fram till våldet, vilket var ganska hyfsat. Fortsätter kolla, mer dåligt skådespel. Spolar, mer sjysst våld. Svårbedömt... men i slutändan en besvikelse.
Krille80
2014-11-24
Det finns helt klart några regissörer som jag sätter högre än Spielberg men han är utan tvekan den bäste kommersiella regissören som finns. Han håller ju också en fantastisk hög lägstanivå på sina filmer. Jag tycker denna film är otroligt välspelat och manuset är förvånansvärt balanserat sett till ämnet. En mycket fascinerande film...
Visa äldre kommentarer »