My Brother the Devil
Mo är en ung pojke som växer upp i ett traditionellt egyptiskt hushåll. Men bakom ytterdörren till denna familj och dess blygsamma Londonlägenhet existerar en helt annan värld. Den lättpåverkade Mo idoliserar sin stiliga äldre bror Rashid och vill följa honom i hans fotspår. Men Rashid som är med i ett lokalt gäng vill att sin yngre bror ska få ett bättre liv. Rashid langar knark för att på så sätt kunna se till så att Mo ska kunna gå i college. En händelsefull sommar tvingar Mo att konfrontera sina egna rädslor och fobier när Rashids sexuella uppvaknande sker. Detta hotar att slita bröderna ifrån varandra.

Originaltitel | My Brother the Devil |
Regissör | Sally El Hosaini |
Manus | Sally El Hosaini |
Genre | 2010-tal, Drama |
Skådespelare | Saïd Taghmaoui, Nasser Memarzia, James Floyd, Aymen Hamdouchi, Ashley Bashy Thomas, Arnold Oceng, Anthony Welsh, Fady Elsayed, Letitia Wright, Elarica Johnson, Amira Ghazalla, Shyam Kelly, Leemore Marrett Jr |
Det har ju kommit ganska många liknande brittiska filmer de senaste åren, men den här är bättre en genomsnittet. Bra manus, utmärkta skådespelare och snyggt foto. En stark och gripande film som tar upp många klassiska frågor som jag aldrig kommer tröttna på. Fyran är given.
En ganska uttjatad typ av film, men jag tycker att den här höjer sig klart över mängden, framförallt tack vare bra skådespelare.