My Mother

Filmen kretsar kring filmregissören Margherita, som måste handskas med hennes mammas dödliga sjukdom samtidigt som hon arbetar med en ny film.

Originaltitel Mia madre
Regissör Nanni Moretti
Manus Nanni Moretti, Francesco Piccolo, Valia Santella
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Margherita Buy, John Turturro, Giulia Lazzarini, Nanni Moretti, Beatrice Mancini, Stefano Abbati, Enrico Ianniello, Anna Bellato, Toni Laudadio, Lorenzo Gioielli, Pietro Ragusa, Tatiana Lepore, Monica Samassa, Vanessa Scalera, Davide Iacopini

jonbo
2020-04-10
Nej, blir aldrig intressant nog.
2018-01-17
Mediokert. John Turturro är förvisso ganska rolig, och scenerna från filminspelningen är överlag bra, men det är ju inte riktigt de som är filmens kärna. Jag kan definitivt se vad de försöker göra här, men det är väl lite problemet också, allt känns ganska uppenbart och välbekant. Visuellt ser det ut lite som en tv-såpa. och Margherita Buy är lite för blek i huvudrollen. Drömsekvenser är jag dessutom emot i största allmänhet. Men det blir aldrig uppseendeväckande dåligt det här ska väl sägas, det är bara väldigt icke-speciellt
Spidde
2016-01-23
Helt okej film, allmänt välgjord och med bra skådespelare. Filmen känns dock väldigt seg och utdragen sista halvtimmen på grund av total avsaknad av konflikt eller vändningar, filmen rullar på i samma tempo som tidigare utan några avgörande händelser och sista kvarten sitter man mest och väntar på att det ska ta slut. Helt klart sevärd dock.
origC-J
2016-01-09
Inte alls oävet, men det känns som att Moretti har sett att fältet är öppet och vill muta in en plats som dagens Fellini. Denne nämns ju vid namn, i en scen väldigt lik en scen ur en av hans filmer (vars titel också nämns). Sen vill jag personligen smälla till Margherita och säga till henne att skärpa sig, men det berör egentligen inte betyget. Stark trea, på gränsen till fyra.
solan
2016-01-02
Väldigt slätstruken. Inget direkt budskap.

2015-08-22
Jag gillade inte drömscenerna kring Margheritas mamma som satte storyn ur fokus och överlag kände jag mig aldrig riktigt engagerad i Margherita och hennes familj. Troligtvis för att jag som tittare aldrig lär känna Margherita, även om det sker en viss fördjupning mot slutet. John Turturros överspel á la "nu ska jag spela galen amerikansk skådespelare som spelar galen italienare" blev bara för mycket.