2.5
2.5
En bohem i Paris
Isabelle Huppert spelar den kyliga Agathe som handlar om ett småborgerligt pars inrutade liv. Plötsligt kommer hantverkaren Patrick och vänder upp och ner på parets städade tillvaro med sin skäggstubbigt plumpa charm.

Originaltitel | Mon pire cauchemar |
Alternativ titel | My Worst Nightmare |
Regissör | Anne Fontaine |
Manus | Anne Fontaine, Nicolas Mercier |
Genre | Drama, Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Isabelle Huppert, Benoît Poelvoorde, André Dussollier, Virginie Efira, Corentin Devroey, Aurélien Recoing, Eric Berger |
Fläckfria skådespelarinsatser. Bortsett från det undrar jag hur filmen blev en sådan framgång i Frankrike? Riktigt slappt och fånigt manus.
Rolig eller fyndig är den inte, så det man gör är att sitta och leta efter avvikelser i den utnötta genreformulan och då har den väl en och annan poäng.
Stark tvåa. Gillar karaktärerna och skådespeleriet. Historien är lite underhållande men blir lite väl förutsebar och lätt ibland. Det som skiljer den från andra liknande vissa små egenheter och scener som inte följer de vanliga mönstren.
För vulgär.
Satt mest och var fascinerad över att Huppert var så otroligt lik en kvinna jag känner. Alltid trevligt med franska språket och Paris-miljö. Första halvan var bäst sedan spårade filmen ur.
bra film.
Ibland vill Huppert tydligen vara med i dåliga filmer. Detta är en komedi med ett fåtal skratt där hon får spela samma karaktär som i syster-filmen fast mindre nyanserad och tråkigare. Det mesta är platt, karikatyrartad och ganska tråkigt.