Mysteriet Henri Pick

I ett specialbibliotek i Bretagne hittas ett alldeles fantastiskt manuskript till en bok. Texten är undertecknad Henri Pick, en lokal pizzabagare som aldrig skrivit något mer avancerat än en inköpslista. Eller?

Originaltitel Le mystère Henri Pick
Alternativ titel The Mystery of Henri Pick
Regissör Rémi Bezançon
Manus Rémi Bezançon, Vanessa Portal
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaaz, Bastien Bouillon, Josiane Stoléru, Astrid Whettnall, Marc Fraize, Hanna Schygulla, Marie-Christine Orry, Vincent Winterhalter, Florence Muller, Philypa Phoenix, Lyès Salem, Tristan Carné

Albion
2023-04-24
Härlig och humoristisk film där kemin mellan skådespelarna ger en extra gnista till filmen. Sånt här gillar jag. Kul att Hanna Schygulla dyker upp också. Betyget blir en 4
KyLLo
2023-01-31
Trist film för bokmalar med allt det klyschiga som pladdriga dialoger och avsaknad av spänning. Till och med den sedvanliga störande musiken. Given etta.
mammene
2023-01-11
Trevligt med ett bokmysterium, det var bara att hänga med i jakten på sanningen om Henri Pick. Smårolig med bra upplägg och bra skådespel i en pittoresk miljö. En film man trivs i men inte nödvändigtvis lägger på minnet, inte den starkaste trean.
Ghostface
2022-02-22
Småputtrigt som inte går lika djupt in i karaktärerna som boken, filmen hade tjänat på att berätta två parallellhistorier istället för att avslöja mysteriet på slutet. Betyget är svagt.
fridenpaden
2020-03-11
Är inte överförtjust av det ultimata slutet men Mysteriet Henri Pick var väl okej för tillfället. Förväntade mig däremot inte den mängden undersökande och detektivarbete.
goeran
2019-11-24
Rémi Bezançons Le mystère Henri Pick är en charmig och roande film som duger gott för en stunds förströelse. Bäst av skådespelarna är Fabrice Luchini i rollen som litteraturkritikern Jean-Michel Rouche. Betyg 3