Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Naken bland vargar


I koncentrationslägret Buchenwald i slutet av mars 1945 hittar fången Hans Pippig ett barn som smugglats in i en väska av en nyintagen fånge. Om han skulle rapportera det skulle den treåriga pojken dödas. Allt står nu på spel när de måste skydda barnet från att bli upptäckt av SS-soldaterna.


Originaltitel Nackt unter Wölfen
Alternativ titel Naked Among Wolves
Regissör Philipp Kadelbach
Manus Stefan Kolditz
Genre Drama, Krig, 2010-tal
Skådespelare Florian Stetter, Peter Schneider (II), Sylvester Groth, Sabin Tambrea, Robert Gallinowski, Rafael Stachowiak, Rainer Bock, Thorsten Merten, Torsten Michaelis, Robert Mika, Matthias Bundschuh, Torsten Ranft, Ulrich Brandhoff, Andreas Lust, Marko Mandic
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 137
Filmnummer 119893

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2019-11-26
Filmen var riktigt stark och gripande...
mammene
2018-08-23
Alltid svårt att se detta elände, hur människor behandlades och lika svårt att förstå hur det kunde gå till. Som en av fångarna sa i filmen varför lyder vi, vi är ju många fler. Som motvikt i det eländiga har man fört in lite medmänsklighet och följderna av det, därför gav den en egen liten dimension.
karlmats
2018-08-14
En hantverksmässigt imponerande film. Det här är ett ämne som jag oftast inte tycker skildras speciellt engagerande på den vita duken men här har Kadelbach lyckats med ett intressant perspektiv från de politiska fångarnas sida. Det är en skickligt regisserad film som innehåller både värme och kyla. Handlingen känns rimlig utan direkta överdrifter såsom det så lätt hade kunnat bli här. Sen gillar jag hur tonen hålls ganska neutral och nyanserad. Givetvis var det hemskt allt som hände under den här tiden och platsen, men det behöver inte överdrivas eller målas med den svartvita penseln, verkligheten är tillräckligt hemsk, och det tycker jag man här håller sig borta ifrån med bravur. 3an är stabil.
Jamesa
2017-02-04
Grym film med grymt bra skådespelarprestationer!
Venatici
2016-07-03
Jag är intresserad av WWII filmer och dokumentärer, och här ser vi för en gångs skull en förintelsefilm mest fokuserad på politiska fångar. Det var en omväxling!
Noseman2005
2016-04-22
Fin, men grep inte riktigt tag. Hade förväntat mig något starkare. Gillade mixen mellan arkivbilder/fakta och drama. Känns lite som en "skolfilm". 5/10
Robodan
2016-01-29
Ett makalöst foto och en makalös historia om mänsklighet mitt i den mörkaste ondskan.
Ve72
2016-01-24
Otroligt gripande och stark film och bra skildrat i scenografin. Önskvärt hade ju dock varit att skådespelarprestationerna varit bättre för då hade det varit lättare att sätta sig in i situationen. Men när den lille pojken kom så smälte jag direkt och glömde bort allt annat. Så en 4:a blir den ändå pga ett fantastiskt bra manus.
RickDekard
2016-01-19
Mycket gripande att man blir alldeles...
ouimadame
2016-01-06
Stark!
Visa äldre kommentarer »