Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Nånting måste gå sönder


Sebastian träffar Andreas i Vitabergsparken i Stockholm. De inleder ett passionerat förhållande, men Andreas har svårt att acceptera och stå för sin kärlek till en annan kille. De drömmer om att fly iväg tillsammans samtidigt som Sebastian känner att den självsäkra kvinnan Ellie växa allt starkare inom sig.

Baserad på romanen Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats av Eli Levén från år 2010.


Originaltitel Nånting måste gå sönder
Alternativ titel Någonting måste gå sönder, Something Must Break
Regissör Ester Martin Bergsmark
Manus Ester Martin Bergsmark, Eli Levén
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Saga Becker, Iggy Malmborg, Shima Niavarani, Mattias Åhlén, Daniel Nyström, Axel Petersén, Emil Almén, Carl-Michael Edenborg, Viktor Friberg, Nour El-Refai, Saga Gärde
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 471
Filmnummer 109712

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av FastandFurry
Varken Sebastian eller Andreas ser sig som bögar. Ändå hör de samman. Det enda som saknas är en fitta. I Ester Martin Bergsmarks färgsprakande och självklara Någonting Måste Gå Sönder är k...   Läs mer »

Kommentarer


yrkeschaufföre
2020-03-16
Tage är en snäll hund. Bästa repliken i den här filmen. Känns lågbudget men det verkar göra filmen rättvisa. ÅÅ vad glad jag blev av Nours lilla roll, måste se mer film med henne i. En trea till det här.
Rai
2018-02-27
Ovanligt bra svensk film!!!
haajen
2016-07-30
En oväntat vacker men rätt banal film som trots det queera perspektivet inte erbjuder så mycket nytt. Klart sevärt men ändå en rätt oansenlig film.
supermancover
2016-07-29
Jag kan hålla med om vissa saker andra har kommenterat. Det är inte en svinbra produktion och det finns massa saker de hade kunnat göra bättre. Men känslan och ångesten är ofta fångad och tomheten finns där. Det är viktigt. De har också tänkt på väldigt många saker. Normbrytande ifrån könsstereotypiska samhällsknullade scener som jag så ofta ser överallt. Det var så himla skönt att se något annat för en gångs skull. Så, en trea blir det ändå. Samt att Saga Becker seriöst är den vackraste jävla människan någonsin.
Memmem
2016-07-29
Stelt drama utan röd tråd! Denna film inleds med två kvinnor (?) som klagar på att andra är äckliga. Därefter bilder från en lagerlokal. Mörka bilder från en park. Väldigt lite dialog. Vad handlar detta om? Stelt och dåligt spelat av samtliga skådespelare. Man såg inte att de var förälskade, möjligen sa de det. Vanlig fotografering och musik. Manuset ger ingen vägledning åt tittaren. Betyg: 1
Asmorod
2016-07-29
Ester Martin Sopnedkast levererar igen!
jezebel
2015-11-05
En film som sätter sig. Allt från personligheter till enskilda scener skaver på ett underbart sätt.
UFO_lars
2015-10-11
En fin kärlekshistoria från ett annat perspektiv än en är van vid. Komplicerat och svårt, precis som kärlek är. Trovärdigt och vackert i all sin enkelhet.
DIProgan
2015-10-01
Seg och pretantiös mest. Sedan lägger de på musik med Tami Tamaki som är ungefär lika poetisk som en fjortis. Ingredienserna för en bra film finns och kanske kunde den fått en trea bara för det angelägna ämnet men känner för lite med den här produktionen.
Netza
2015-08-30
För de som i kommentarerna efterfrågar en film om att vara transperson där det bara är mys rekommenderar jag den här: http://nyheter24.se/filmtipset/film/boy-meets-gir.html
Visa äldre kommentarer »