Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

National Treasure


Tempelriddarnas skatt är en mytomspunnen legend, men det finns fortfarande de som är villiga att trotsa farorna för att hitta den. En äventyrare och arkeolog, Ben Gates, söker efter den legendariska skatten, vilket hans far och flera tidigare generationer har gjort i hans familj. Men han är inte ensam om sitt sökande och han lär sig snabbt att när det gäller den här skatten kan han inte lita på någon. Förutom kanske sin bästa vän Riley Poole, en spänningssökande dataexpert...


Originaltitel National Treasure
Regissör Jon Turteltaub
Manus Jim Kouf, Marianne Wibberley, Cormac Wibberley
Genre Action, Äventyr, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Harvey Keitel, Jon Voight, Christopher Plummer, Nicolas Cage, Sean Bean, Mark Pellegrino, Oleg Taktarov, Justin Bartha, David Dayan Fisher, Diane Kruger
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15323
Filmnummer 20259

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Fishelicious
I korta drag handlar denna film om familjen Gates till synes ändlösa sökande efter den mytomspunna Skatternas Skatt, och i filmens nutid är det Benjamin (Nicolas Cage) som leder jakten. Det är m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av cineasten89
När man recenserar en film som denna, måste man ta med andras kritik och jämförelser. Det är ingen höjdare direkt, en film vars smak inte alla gillar, men ändå en film som är underhållande f...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Foxman
En film med tanken att göra en modern Indiana Jones-film med skattkartor, hemliga gångar och en fight mellan de goda och de onda om den stora skatten. Den smarte Benjamin Gates, som spelas av Nicola...   Läs mer »

Skapad 2019-12-03 av paycheck
National Treasure handlar om Benjamin Franklin Gates, en skattjägare på jakt efter en skatt som hela hans släkt har försökt att få tag på. Det är tempelriddarnas skatt. För att få tag på de...   Läs mer »

Kommentarer


smichael
2020-11-16
Helt okej manus (om än lite väl enkelt) i denna moderna Indiana Jones. Den lyckas vara ungefär lika sexistisk som den andra IJ-filmen också. Trots att Nic Cage gör en väldigt oinspirerad insats så blir den ändå lite spännande emellanåt. Duger som matinéfilm om man har rejält med snacks framför sig.
JPerlie
2018-05-23
Det kan vara för att mina förväntningar låg i botten, dä jag trodde det här var en barnfilm av Disney med Nic Cage. Som upplagt för att misslyckas. Men jag älskar en knäpp Cage rulle så jag tog mig an den. Jag blev glatt överraskad. Kom på mig flera ggr med att sitta spänd på vad som skulle hända. Jag skulle inte kalla det här en barnfilm och Cage presterade i ovanligt neutral tappning. Jag gillade den. Kommer absolut se nästa.
Rai
2018-02-09
Nja, inte min typ av film!
stgurgel
2017-10-12
Dom har inte förstått ett enda litet dugg om vad det är som är roligt med en mystisk orgasnisations dolda hemligheter. Tom Dan Brown fattar ju bättre
Zelest
2017-03-01
En väldigt knapp 3a.
jopjop
2017-01-23
Det är ingen stark trea men den är hyfsat underhållande.
AmyTatti
2015-12-04
Jag gillar mysterier som är som att lägga pussel och den kvaliteten har denna äventyrsfilm. Annars är den inget märkvärdig, med halvtaskiga skådespelare och förutsägbar plot. Balanserar mot en trea men blir en stark tvåa bara, för det som är bla överväger.
actionwille123
2015-07-20
En trea nästan bra film
Christofer
2015-04-27
25/4 2015 (4:a): Väljer faktiskt att höja betyget efter omtitt såhär 10 år senare. Jag är svag för den här sortens äventyrsfilm om man tar det för vad det är. Den här gången kändes det riktigt underhållande och fyran är ett faktum! 12/2 2005 (3:a): Stundtals spännande skattjakt, men även stundtals klichéartat och krystat, samt alldeles för enkel upplösning. En svag trea.
Krille80
2014-10-29
Handlingen för sig snabbt framåt i denna actionmatiné. Allt är någorlunda genomtänkt, bra biroller och lite skojfriskt. Visst är slutledningsförmågan och "mysterierna" lite fåniga, och filmen når inte upp i Indiana Jones känsla, men den är bättre än genomsnittet. Denna film gör sig bra som en god underhållande äventyrsfilm. 4-
Visa äldre kommentarer »