Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Natt utan nåd


Privatdeckaren Mike Hammer plockar en natt upp en vacker kvinna i sin bil. Det visar sig att kvinnan är förföljd av ett gäng skurkar. Efter en vild biljakt som slutar med att Hammer tvingas utför ett stup, omkommer hon medan Hammer överlever. Han bestämmer sig för att hitta hennes mördare.


Originaltitel Kiss Me Deadly
Regissör Robert Aldrich
Manus A I Bezzerides
Genre Kriminalare, Film-Noir, Mysterium, Drama, Thriller, 50-tal
Skådespelare Ralph Meeker, Albert Dekker, Paul Stewart, Juano Hernandez, Wesley Addy, Marian Carr, Cloris Leachman, Maxine Cooper, Jack Elam
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 426
Filmnummer 8131

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Robert Aldrich's mästerverk är baserad på Mickey Spillane's roman-hjälte Mike Hammer. På 50-talet när filmen kom var den före sin tid, både i innehåll och stil. En sådan hårdkokt film hade ...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2021-02-09
Store tid vilken usel film! Det hjälper inte ens att jag är en noir-junkie. Hammer är ett as, och de andra karaktärerna är riktigt jobbiga.
jcoke88
2020-04-26
Mike Hammer är tvivelsutan den mest okarismatiske protagonist som någonsin skådats i en film noir. Riktigt lågvattenmärke.
Tonti
2018-11-18
Den har ju nåt visst, och avsändarens oklara syfte är lockande på nåt vis. Djupt originell och samtidigt extremt stereotyp. Slutet är magnifikt.
myslas
2018-08-20
Bra men saknar den där riktiga spetsen som de bästa noir-filmerna har. Dialogen är inte knivskarp direkt och lite för många karaktärer handlar ologiskt. Slutklämmen är dock så bra att jag nästan höjer betyget ett snäpp.
dudson
2017-11-16
Cool och fräck Noir med alla rätta ingredienserna. Hammer påminner mycket om Nicholson vilket ger Xtra stilpoäng. Sen den där sköna bilmekanikern. Vadavrooom. 😎 Samt en del gött våld gör denna verkligen i toppen i denna genren!
Barneyk
2017-02-21
Lynchisk film-noir som verkligen träffar en säregen känsla. Inte fullständigt mästerlig rakt igenom men bitvis helt makalös!
Ful_fisk
2016-10-08
Grym noir som börjar och slutar fantastiskt bra. Däremellan hinner filmen med ett par transportsträckor och invandrar-stereotyper, men helheten är ändå tät, spännande och skrämmande. Fina grejer!
frommen
2016-03-05
Väldiga kulturstereotyper där italienare och greker framstår som söta idioter. Kvinnorna är sjukt tända på huvudkaraktären. korkad handling. Marian Carr är dock bra!
Spidde
2015-12-06
Cool film som bjuder på allt man vill ha från gammal noir, men utan en story som riktigt engagerar. Annars är kvinnorna "fatala", fotot snyggt, atmosfären stämningsfull och dialogen sedvanligt välskriven. Stark trea.
Kalkonhönan
2015-05-07
Mja, mitt första möte med Spillane's machoprivatspanare Mike Hammer blev väl inte riktigt som jag hade hoppats och trott på, jag har läst mycket gott om filmen tidigare och var sugen på en till noir efter att ha blivit golvad utav Gun Crazy men men... Hammer är ju utan tvekan en ball och väldigt trevlig karaktär i kontrast till Raymond Chandlers karaktärer som Bogart har porträtterat tidigare. Däremot var inte filmen riktigt vad jag hade hoppats på, för trevande och småputtrig thriller utan någon egentlig hållhake på mig som tittare förutom lådan som alla jagar. Slutet kom lite som en härlig överraskning och förstår varifrån attachéväskan i Pulp Fiction fått sin referensram ifrån, men överlag lite utav en besvikelse.
Visa äldre kommentarer »