Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Nattmänniskan


Väldigt mörk film-noir där en polis blir brutalt mördad och en vansinnesjakt påbörjas. Det blir svårt för mördaren att gömma sig i en stad där alla i poliskåren är ute efter honom.


Originaltitel He Walked by Night
Alternativ titel The L.A. Investigator
Regissör Alfred L Werker
Manus Harry Essex, John C Higgins
Genre 40-tal, Kriminalare, Drama, Film-Noir, Thriller
Skådespelare Richard Basehart, Scott Brady, Roy Roberts, Whit Bissell, James Cardwell, Jack Webb
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 112
Filmnummer 25586

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-02-24
På sin höjd medioker. Varken särskilt fängslande eller underhållande. Betyget blir en 2;a
jimmyringo
2022-01-09
Spännande måste jag säga. Stark 3:a.
ItalyErik
2021-12-08
Fränt realistisk, mörk och hårdkokt noir. Synd bara på den övertydliga, rentav meningslösa berättarrösten. Att filmen sedan mer eller mindre är en reklamfilm för LAPD kan jag köpa.
KimEkberg
2021-04-28
En riktig nattsuddare den där nattmänniskan. Fotot är ju starkt och även miljöerna, och den präktiga inramningen med voiceovern och poliskramandet tar ifrån filmen lite av den stenhårdhet som den försöker uppnå. vissa scener får tack och lov tala för sig själva utan musik och röstackompanjemang, och då mår filmen som bäst.
dudson
2020-11-09
Grymt bra crime/noir i dom rätta miljöerna. Älskar att dom använder underjorden/tunnel-systemet mycket. Vilket är en ovanlig touch" Sen Fantastiskt snyggt filmat samt ljus-satt. + att mördaren är ubee"r creepy/duuch-bag gör ju inte filmen sämre direkt.
hsimpson
2019-06-30
Tunnlar, ficklampor, skuggor, polisjakt. Det är nästan skickligt att få det såhär ointressant med de premisserna. Tafflig regi, tråkiga karaktärer och en märklig berättarröst.
Tonti
2019-06-23
Habilt gjord och snyggt filmad, men saknar riktig nerv. Psykopaten är inte alltför intressant, och inramningen ger en viss präktig inriktning.
Krille80
2015-01-05
En film-noir som överraskar mig redan inom de första minuterna med våldsamheter och som lyckas hålla uppe intresset hela vägen. Ett slut som är riktigt spännande, underhållande och snyggt. Filmen känns som en blandning mellan spelfilm och dokumentär och inte minst filmens berättarröst skapar denna känsla. Inledningsvis tänker jag att detta kommer vara riktigt störande men det fungerar faktiskt. Kanske p.g.a. det faktum att filmens historia är baserad på en verklig historia. Jag gillar detta. 3+
Lyndon
2013-03-18
Alton med Basehart i kloakerna är en lysande kombination. 3½
bubblo
2010-02-15
Slutet påminde en del om Den tredje mannen. Voice over - rösten gav känslan av B-exploatation-film.
Visa äldre kommentarer »