Ned Kelly

Filmen baserar sig på novellen "Our Sunshine" om Australiens mest kända bandit. Mellan åren 1878-1880 gäckade han och hans gäng den australiska polisen i nordöstra Victoria, medan lokalbefolkningen hyllade honom som en hjälte.

Originaltitel Ned Kelly
Regissör Gregor Jordan
Manus John Michael McDonagh
Genre Action, Kriminalare, Romantik, Äventyr, Western, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Heath Ledger, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Naomi Watts, Joel Edgerton, Laurence Kinlan, Philip Barantini, Kerry Condon, Kris McQuade, Emily Browning, Kiri Paramore, Rachel Griffiths, Geoff Morrell, Charles 'Bud' Tingwell, Saskia Burmeister, Peter Phelps

JonteW
2018-08-13
Grandios australisk skådespelarensemble i en slätstruken och tillrättalagd film som inte riktigt engagerar. Historien om The Kelly Gang har potential att bli bra film men inte på det här sättet...
picklessmulan
2017-11-11
Lite halvdan handling som aldrig blommar ut
Barneyk
2015-10-12
Det finns så mycket enkla raka saker jag gillar här och jag tycker Ledger och Bloom funkar bra. Rush är jättebra men får inget som helst spelutrymme så gör varken till eller från. Filmen är så platt, förenklad och tillrättalagd att det inte kan bli engagerande på något sätt. Lite synd.
2015-04-30
Som en medelmåttig västern - eller en östern i det här fallet. Finner ingen större sympati för dessa påstådda frihetshjältar, eller så misslyckas manusförfattaren att förmedla budskapet rätt? Hyfsat snygg på sina håll, men inget jag kommer minnas imorgon.
deftune
2014-08-09
Svag trea. Inte särskilt övertygande som tuffing han där Ledger. Och inte särskilt sympatiskt händelseförlopp överlag.
jonas79
2012-12-09
Disney's Ned Kelly
Tuohte
2012-10-31
Hade jag varit piggare när jag såg den hade det kanske blivit en fyra för jag tyckte mycket om filmen över lag. Satt dock och orkade inte följa med hela tiden då storyn bitvis är lite seg.
Enaselin
2011-12-27
Filmen har många otroligt bra skådespelare, därför är det en stor besvikelse när själva filmen är så dålig.
Gröne_Orm
2010-10-05
Jag håller inte med Gordyal - det finns både gråskala, fatum och politik, även om samtliga är dåligt markerade. Visst har filmen en del brister, men inte så att den direkt skjuts i sank. En stadig trea.
Gordyal
2010-08-29
Svulstigt, platt och sliskigt hjälteepos i vilket man aldrig behöver fråga sig vem som är ond och vem som är god (och däremellan finns intet). Och skulle man inte vara säker på vad bilderna försöker säga oss så för stråkar så smöriga att hela Hollywood gråter av avund brutalt ner det moralkakespäckade budskapet ner i våra halsar. (4/15)