New Moon

Bella firar sin födelsedag tillsammans med sin pojkvän och vampyr, Edward, och hans familj. En enda händelse får förödande konsekvenser. Bella skär sig i fingret på ett papper, och Edwards bror tappar kontrollen och försöker attackera henne. Händelsen får Edward att tänka över sitt och Bellas förhållande, och han beslutar sig för att lämna henne. Bella sjunker ner i ett djupt mörker, och det verkar som att ingenting kan få henne att hitta tillbaka till livet igen.

Originaltitel The Twilight Saga: New Moon
Alternativ titel Twilight 2
Regissör Chris Weitz
Manus Melissa Rosenberg
Genre Drama, Romantik, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Anna Kendrick, Michael Welch, Christina Jastrzembska, Justin Chon, Christian Serratos, Taylor Lautner, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Michael Sheen, Jamie Campbell Bower, Christopher Heyerdahl, Peter Facinelli, Curtis Caravaggio, Daniel Cudmore, Charlie Bewley, Rachelle Lefevre, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz, Nikki Reed, Chaske Spencer, Gil Birmingham, Graham Greene, Adrien Dorval, Michael Adamthwaite, Tyson Houseman, Kiowa Gordon, Alex Meraz, Bronson Pelletier, Edi Gathegi, Tinsel Korey, Dakota Fanning, Cameron Bright, Noot Seear, Justine Wachsberger

Skapad 2019-11-13 av frienatic
Ny regissör, uppumpade prepubertala varulvar och trånande blickar mellan en tonåring och en gammal gubbe på 109 år. Det finns mycket som är tveksamt med New Moon, det andra kapitlet i Twilightsa...   Läs mer »

2021-07-21
Usch, fy för dessa filmer som borde vara min gren...
dahbutlah
2017-07-22
Till skillnad från den första filmen som ofta är dålig på ett riktigt underhållande sätt så är denna bara seeeeg.
AlbinWesley
2016-09-09
Sämre än föregångaren, Jacob är ett jävla as och filmen är riktigt jävla seg också. Sorry.
Fläskkäft
2015-03-01
Lite mörkare, lite farligare... Fullt av konflikter vilket är detsamma som drama på hög nivå. Kan inte låta bli att bli underhållen och meddragen i dessa historier även om jag knappast hör till målgruppen. Jag gillar vampyrerna, varulvarna och deras krafter. Snyggt foto och miljöerna är tilltalande, speciellt skogen som är vackert fångad i filmen. Vi vet vart det barkar men vi inte inte exakt hur.
2014-12-30
Jag kan inte riktigt säga om denna film är bättre eller sämre än första filmen då det gått så lång tid sedan jag såg Twilight. Lite mer action är dock trevligt men annars är detta tonårsdravel i mängder och av den enklaste sorten. Filmen utmanar inte direkt tänkandet hos dagens tonåringar. När man själv som tonåring tittade på t.ex. TV-serien Buffy så fanns det i alla fall en man, Joss Whedon, som levererade originalitet och utmanade tonåringen i mig att tänka och upptäcka mer som tonåring.
peu-depeu
2014-04-16
Kan hon inte snälla använda sina ansiktsmuskler ibland? Hon verkar inte ett dugg kär och ändå är det allt hon tjatar om.
LTT86
2014-01-10
Jag är verkligen ingen Twilight fans.
Tatty
2014-01-08
Spännande när Jacob blev varulv och när Edward höll på att visa upp sig för folket. Pirrigt var det när Bella gärna ville offra sig för Edward!
RichardEk
2013-07-10
Det vill inte riktigt lyfta trots goda förutsättningar som introduktionen av fler mytologiska varelser in i handlingen. Men det vill sig inte riktigt, inte ens varulvarna lyckas man blåsa riktigt liv i även om jag i och för sig tycker att Chippendalesvinklingen ändå är ett konstruktivt grepp. Triangeldramat vill sig inte riktigt heller och det är kanske här som haken ligger - filmen är mycket kysk på det där hollywoodaktiga sättet. Passionen blir helt platonisk, något som kan fungera i romanformen men inte i filmformen.
Sir_Lord
2013-07-09
I ostigaste laget. Krystat manus. Jakes specialstyrka är iaf att dra av sig tröjan i tid och otid. Allt är gjort för att brådmogna tonårsflickor ska skrika i falsett så fort någon av wonderboys dyker upp på scen.