3.4
3.4
New World
Det största brottssyndikatet i Sydkorea kallat "Goldmoon" blir bara större och expanderar i hög takt så polisen hinner inte med. Därför startar polisen projektet "New World" som de vill att undercover-snuten Ja-seong skall deltaga i. Detta får honom att behöva visa var hans lojalitet ligger någonstans.
Originaltitel | Sinsegye |
Alternativ titel | Sin-se-gae, Sin Segae |
Regissör | Park Hoon-jung |
Manus | Park Hoon-jung |
Genre | Drama, Kriminalare, Action, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Lee Jung-jae, Choi Min-sik, Hwang Jung-min, Song Ji-hyo, Kim In-seo, Jang Gwang, Kim Yoon-seong, Park Seong-Woong, Ham Jin-Sung |
Koreansk ganster/undercover-cop-rulle. Mycket trevlig 3+. Hade lite svårt för Hwang Jun-Mins karaktär, det drar ner betyget.
Djävul vad bra.
Mycket bra!
Riktigt bra sydkoreanskt skit. Våldsamt och spännande.
Det är precis så här jag vill ha det. En stabil story som tillochmed jag lyckas följa med i, trots alla vändningar. Sen är det riktigt snyggt gjort, ett par ordentliga våldscener, men ändå ganska återhållsamt.
Möjligt att det var ett tag sedan jag såg sydkoreanskt sist, men detta var bland det bättre jag sett. Snudd på 5
Riktigt bra, svag 4/5
Jag tycker det blir lite tjatigt och upplägget känns ganska klyschigt kring många saker. Rätt bra, men inte mycket mer än så.
Så jävla överfet film. Måste dock se om den. Var ganska stenad sist jag såg den :)
I sin helhet var detta en väldigt bra film som jag verkligen gillade. Trots dem tråkiga första 20 minuterna blir filmen bättre under vägens gång och allt mer brutalare och mer seriös. Jag gillade karaktären som Min-sik Choi spelade som man hade blandade känslor för men på ett positivt sätt.
Filmen är en utmärkt film inom crimegenren och framför allt utmärkt inom dem nya crimefilmerna som kommit ut under 2000-talet. Det är en modern crimefilm med andra ord och en väldigt bra en på det också. Musiken är fantastisk och regissören har bara regisserat en film tidigare samt bara skrivit manus till två andra filmer utifrån dem han har regisserat och detta är en helsike film att ha när man inte har så mycket i väskan.
För alla er som älskar asiatiska filmer eller till alla er som älskar crimefilmer eller ännu bättre båda två i en och samma är denna film ett måste!
Riktigt bra!
Tyckte mig filmen igenom se spår av en viss influens av Takeshi Kitanos Outrage filmer, vilka i sin tur väl i det närmaste är att betrakta som en patish på Yakuzagenren som stort då i vart fall jag tycker mig se klara självreflekterande drag i Kitanos senaste filmer. New World lägger mindre fokus på brödrabandet gangsters emellan och låter snarare storyn och dramat driva filmen framåt. Förvånandsvärt få våldsscener men dem som fanns tyckte jag både var "behagliga" att titta på och de var väl avvägda. Likt alla gängfilmer från sydkorea passar de för övrigt förmodligen alldeles utmärkt som dryckesspel, varenda gång en skådis säger "Shibalnyun" blir det till att ta en klunk. Vill även ge lite creds till filmskaparna för slutet, satt och frågade mig själv tidigt i filmen om inte den vägen som storyn slutligen tog inte var att betrakta som den i vart fall för mig mest tillfredsställande. New World får en solklar 3a och varm rekommendation till alla som uppskattar Sydkoreansk gängfilm likt a bittersweet life, the man from nowhere, a dirty carnival och Breathless!