New York, I Love You

Efter "Paris, je t'aime" kommer nu denna episodfilm där vi får följa flera kärlekshistorier som utspelar sig i staden New York.
Smått imponerande till antalet kommer de elva regissörerna och hela tjugoen manusförfattarna till bordet med sammanlagt elva kortfilmer kretsande kring passion, kärlek och konst i staden New York.... Läs mer »

Den finaste delen står Andrey Zvyagintsev för, tyvärr inte med i filmen, bara med som extramaterial.
Fruktansvärt dålig i nästan hela filmen. Men sen var det några som fick någorlunda godkänt så jag måste ge den en 2a istället för 1a som jag först tänkte ge den.
Så himla pretentiös! Och de tror att varje film är så finurlig och med bra knorr fastän det inte alls är det.
110 minuter av mitt liv jag aldrig får tillbaka
Tanken är god men när största delen utspelar sig i mörka/ljusa rum så får man aldrig den känsla av att vilja resa dit eller överhuvudtaget någon känsla alls av staden. Alla historier är likadana.
Nog för att jag log i de finaste stunderna, de sämre kortfilmerna fattade jag direkt otycke för. Och mycket passerade förbi obemärkt. Men visst, ett par bidrag är riktigt bra och gör det värt sin tid. Nära trea.
Paris Je t'aime var ojämn men tidvis fantastisk och fångade en hel del av det som är Paris. Den här är ojämn men som bäst meningslös och hänger nästan inte alls ihop med staden eller kärleken till eller i New York.
Väldigt ojämn film. Vissa episoder var underbara, medan vissa var lite underliga. Och vissa episoder verkade en aning pretentiösa i jämförelse med andra, sämre episoderna. Men sammanlagt är den här filmen lite för osammanhängande för min smak, därför blir det en tvåa. Det hade dock väl kunnat bli en trea.
New York, I Hate You
Nej, jag var förvirrad hela filmen. Jag väntade på att historierna skulle vävas samman och de gjorde de aldrig.. Filmen kunde lika gärna heta små-berättelser-med-personer-som-har-potential-till-att-bli-intressanta-egna-filmer-men-vi-stoppar-in-massor-av-sådana-berättelser-så-ni-bara-blir-frustrerade-istället.