New York Stories

Tre kortfilmer som utpelar sig i New York. Scorseses del handlar om en konstnär som försöker få tillbaka sin gamla flickvän och tilllika elev. Coppolas del handlar om en rik liten flicka som försöker få sina föräldrar att bli sams. Allens del handlar om en man som inte kan bli fri från sin mor till och med efter hon blivit borttrollad.

Originaltitel New York Stories
Regissör Francis Ford Coppola, Woody Allen, Martin Scorsese
Manus Francis Ford Coppola, Woody Allen, Richard Price, Sofia Coppola
Genre Drama, Komedi, 80-tal
Skådespelare Rosanna Arquette, Nick Nolte, Mia Farrow, Woody Allen, Heather McComb, Talia Shire, Mae Questel, Marvin Chatinover, Molly Regan, Giancarlo Giannini, Steve Buscemi, Illeana Douglas, Patrick O'Neal, Mike Starr, Julie Kavner, Larry David, Paul Herman

Raimo_1985
2018-11-07
Bra, men det är egentligen bara Woody Allens film som är riktigt sevärd. Jag garvar på mig! Scorceses film är tråkig och Coppolas film är ointressant.
Strongbow
2015-04-19
Scorseses bidrag en svag trea, Coppolas en svag tvåa och Allen en stabil trea. All in all en svag trea.
monkey_man
2014-03-12
3,1,3 - coppola kaozar sönder
Dele
2014-01-25
Scorsese bjuder på bra musik, fint kamerarbete och en halvintressant historia. Coppola förvirrar bort sig grovt bland barnskådespelare och kitsch och Allen är i komisk högform. 3 + 2 + 4 = 3.
NtoNW
2013-10-24
Jag tycker nog att Scorseses del är den klart bästa, men saknar ändå nånting. Och Nick Nolte är suverän. De andra två delarna vill jag helst inte prata om.
2013-10-20
Tre kortfilmer, ingen imponerar. Scorseses är iaf den bästa, där är Nick Nolte ändå sevärd som en plågad konstnär med ett plågad-konstnärs-skägg, och vi bjuds också på ett bra soundtrack. Det är inget direkt fel på den delen, men den lyfter aldrig. Coppolas del är verkligen hemsk usel, bedrövliga barnskådespelare och allmänt tramsigt. Allens del bygger på en ganska kul idé, men den faller på att både Allen själv och hans morsa är väldigt jobbiga karaktärer. Väldigt kul att Larry David dyker upp där dock, men det underbara var lite för kort. Generöst mot Coppola att han får en tvåa i statistiken för det här, men medelbetyget landar nånstans vid en svag tvåa
MoaLennon
2013-07-23
Allens är en stark trea, men på grund av de två tidigare blir det sammantagna betyget två

2012-12-12
Tycker inte Coppolas del är så fruktansvärd som folk tycks vilja göra gällande. Det var rätt intressant att se den då det känns som att Sofia har haft mycket att säga till om. Detta har dels påverkat filmen negativt, den känns infantil och naiv. Men det är också spännande då hon redan här talar om samma alienerade medelklass som hon behandlat i sina senare filmer.
TobiasRydén
2012-11-21
Coppolas episod är ointressant och tråkig, men Allens är jätterolig och Scorseses en visuell triumf med underbart kameraarbete. Den sistnämnda filmen är kanske den bästa utav de tre, trots halvdan handling och mediokert skådespeleri.
Gordyal
2012-06-30
Jag gillar inte formatet, Woody Allen är minst lika outhärdlig som vanligt, och Coppolas bidrag är sämre ändå. Men första filmen funkar alldeles utmärkt och omöjliggör den etta jag så gärna vill sätta. (4/15)