Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Nico


Nico Toscani är en Chicago-polis som under en narkotikaräd kommer en stor vapenaffär på spåren. Han blir misstänksam när CIA visar sig vara inblandat i affären. Den mäktiga organisationen gör dessutom allt för att skyla över det hela och det minskar inte hans misstänksamhet.


Originaltitel Above the Law
Regissör Andrew Davis
Manus Steven Pressfield, Ronald Shusett, Andrew Davis
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Sharon Stone, Henry Silva, Pam Grier, Steven Seagal, Ron Dean, Daniel Faraldo, Miguel Nino, Nicholas Kusenko, Joe Greco, Chelcie Ross, Gregory Alan Williams
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2589
Filmnummer 4895

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Star-Basse
2022-08-15
Nog den sämsta av Steven Segals äldre filmer!
Andreas_
2022-03-26
Debut film med dåtidens nya actionstjärna som är helt okej även idag faktiskt, när den kom så var den riktigt bra, för detta är en klassisk 80tals actionrulle och Seagal är en klockren actionstjärna som förtjänar att vara med i Hall of fame för actionstjärnor för han gjorde mycket bra actionfilmer på både 80 och 90 talet samtidigt som Stallone, Arnie, Dolph och Van Damme, dessa med Seagal var hollywoods guldgossar på den tiden och denna film när den kom, Above the law (fick titeln Nico här i Sverige) var helt rätt i tiden och en tidstypisk actionfilm, alla actionfilmer var snarlika när det gällde snutfilmer men dom höjdes alltid ett snäpp när någon av dessa större actionstjärnor var i huvudrollerna, idag har filmen kanske inte åldrats såväl och Seagal gör mest direkt till DVD skräp men ser man om hans mer klassiska actionfilmer som denna t.ex så ser man ändå kvalitén för sin tid, denna kom ut för nästan 34 år sedan och är faktiskt sevärd än idag, den har en stabil polis story och lagom med både pang pang och kampsport action, Seagal är ju trots allt en mästare i kampsporten Akido, får även tillägga att Seagal var smal på denna tid och gjorde hans actionfilmer betydligt mer trovärdiga, så jag tycker helt klart att man ska kika in denna rulle om man kan, Seagals debut är inte alls dum och en bra regissör bakom kameran dessutom, Andrew Davis som gjort många bra actionrullar genom tiderna, bland annat Under Belägring och Jagad, betyget för Seagals debut blir en stark 3:a trots att den har 33 år på nacken idag.
karlmats
2016-04-07
Det var alltså här det började, Seagals första rulle. Jag måste nog säga att jag gillar honom mer när han blir lite plufsigare och inte tar sig själv på så stort allvar. Nico är ett bra irriterande namn och den katolsk-italienska bakgrunden gör inte sitt till för att skapa en lättomtyckt karaktär direkt. Det känns lite grann som en standard 80-tals b-rulle där Seagal ska få visa upp sig för den breda massan, men det är Pam Grier som lämnar det största intrycket. Lite för mycket meh för ett högre betyg nånsin ska komma på tal. Jag hoppas på sämre manus och ambitioner framöver, då kanske det blir fler 3or till kultgubben.
Count_Duckula
2015-03-11
Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico! Nico!
Krille80
2014-10-25
Steven Seagal gör alltid det han kan men inte mer. Kan man kräva mer, det tro fan det! 2-
ClintanTheKing
2014-03-02
Häftig och underhållande 80-tals ryckare där jag fick vad jag förväntade mig - skönt soundtrack, explosiv action och en intressant rollista. Seagal är skön!
Hanness
2013-09-09
Kul att se en ung Seagal, gillar man honom så tycker jag absolut att man ska se filmen.
RichardEk
2013-07-25
Steven Seagals debutfilm är en filmtekniskt mycket typisk 80-talsactionfilm, lyssna till exempel på filmmusiken under actionscenerna. 1980-talet var också det årtionde filmcensuren gjorde ett sista försök att markera behovet av sin egen existens - denna film är tyvärr klippt rätt hårt. Filmens idealistiska budskap, att ingen står över lagen, känns tidsenlig, i dag, när demokratin urholkas allt mer för att försvara den mot antidemokratiska krafter.
ziferN
2012-11-28
Go Segal-film som fungerar att titta på. Helt ok action.
Fläskkäft
2012-07-17
Schysst debut av Seagal men tyvärr en rätt tråkig, invecklad historia. Fan va slank o fräsch han var här och slåss, ja det kan han fanimej. Det kastas och det bryts och med en glöd i blicken bidrar Steven med en helt egen stil till actiongenren. Hans filmer var underhållande fram tills Exit Wounds sen efter det sjönk allt till en bottennivå. Som sagt riktigt kul att se honom ung och på hugget.
Visa äldre kommentarer »