Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Nightmare Before Christmas


Animerad musikal om Jack Skellington, pumpornas konung, som tröttnar på Halloween och i stället vill ta sig an julfirandet - omedveten om att han kanske inte är så lämplig som tomte...


Originaltitel The Nightmare Before Christmas
Alternativ titel Tim Burton's The Nightmare Before Christmas
Regissör Henry Selick
Manus Caroline Thompson
Genre Animerad, Familjefilm, Musikal, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Danny Elfman (röst), Chris Sarandon (röst), Catherine O'Hara (röst), William Hickey (röst), Glenn Shadix (röst), Paul Reubens (röst), Ken Page (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19615
Filmnummer 1137

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av von_fantasy
Jaha, visst syns det att Tim Burton har ett finger med i spelet i denna mörka film, även fast Henry Selick är regissör. Den handlar om Jack Skellington som är pumpornas kung. Han har tröttnat p...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av RLC
Såhär i juletid (som det var när jag skrev den) när man ska tänka på traditioner och äta samma mat som alltid, se samma program på tv, samma gamla släkt och samma mjuka paket som alltid, kän...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av rikirock
Följ med till pumpakungen Jack Skellingtons Halloweentown. En stad där han är kung över alla otrevligheter, skrämseleffekter och allt som har med Halloween att göra. Det som pågår i den staden...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Denna filmen är den där filmen jag sett några gånger men alltid glömmer bort vilken fantastisk atmosfär den har och då samtidigt genom åren alltid blir påmind om de fantastiska karaktärerna,...   Läs mer »

Kommentarer


Wanda81
2023-06-05
Underhållande och med en riktigt bra och tydlig story som berättas på ett effektivt sätt. Det blir aldrig långtråkigt. Härliga karaktärer och miljöer med en omisskännlig stil på animeringen. Som julstämningshöjare når den inte långt för mig men oavsett det; mycket sevärd. Musiken är en av filmens stora behållningar.
Starkbröl
2021-11-11
Blir uppriktigt provocerad av att folk faktiskt inte tycker om den här skiten. ;-)
Björkman
2020-12-20
Bra grundhistoria och ganska snygg visuellt, men den undermåliga musiken drar ner enormt. Låtarna är monotona och spretiga på samma gång, det är liksom intetsägande random pratsång 80 % av tiden, vilket blir väldigt tröttsamt.
Ful_fisk
2019-12-28
I min generation var denna film en titan, och jag jag kan inte ens börja räkna hur många tonårstjejer som rankade denna bland sina favoritfilmer i min skola. Själv såg jag den en gång då och hajade inte ett dugg. Nu ser jag om den och tycker den är lite småtrevlig och charmig, men inget jättespeciellt. Knappast en film jag hade tippat ha en sådan kultstatus om jag inte hade vetat om det innan jag såg filmen. Men rätt bra är den.
krank-mma
2017-12-24
Makalöst vacker, underbar musik; Mr. Oogie Boogie, This Is Halloween, What's This... Lysande film.
Asmorod
2017-12-10
Blir uppriktigt provocerad att folk faktiskt tycker om den här skiten.
EvilNed
2016-12-05
Förväntingarna var ju inte låga. Filmen såg fantastisk ut men för att vara en musikal tycker jag tyvärr att musiken var riktigt svag. Minns bara ett nummer (This is Halloween).
larsen1976
2016-10-29
Hade fått för mig att jag gillade den innan, men jag gjorde visst inte det. Den var lika dålig och seg som första gången jag såg den....
Henkoo
2016-08-30
Fantastiska musiknummer!
BrutusBeefcake
2015-12-06
Den får godkänt för att det är ett riktigt välgjort hantverk, men annars är det på tok för mycket äckel-emo estetik för min smak och om man skall göra en musikal så måste musiken vara bra vilket den verkligen inte är på långa vägar. Dock hade Danny Elfman en riktigt skön röst. (5/15)
Visa äldre kommentarer »