Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Nils Holgerssons underbara resa


Nils är en pojkslyngel som förvandlas till en pyssling. På Mårten Gåskarls rygg reser han runt i Sverige med en flock vildgäss, ledda av förargåsen Akka.


Originaltitel Nils Holgerssons underbara resa
Alternativ titel Wonderful Adventures of Nils, Adventures of Nils Holgersson
Regissör Kenne Fant
Manus Kathrine Aurell, Tage Aurell
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 60-tal
Skådespelare Sven Lundberg, Max von Sydow, Annika Tretow, Erik Hell, Gösta Ekman, Stig Grybe, Christina Schollin, John Norrman, Jarl Kulle (röst), Naima Wifstrand (röst), Åke Fridell (röst), Elsa Ebbesen (röst), John Elfström (röst), Georg Funkquist (röst), Holger Löwenadler (röst), Olof Sandborg (röst), Toivo Pawlo (röst), Yvonne Lombard (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 894
Filmnummer 5353

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


F-M-J
2023-03-11
För stressat, lat och oinspirerande för högre betyg.
Albion
2022-10-24
Kul med fågelperspektivet över vissa svenska städer och landskap och förstås extra kul med det speciella inslaget från min hemstad Karlskrona. Men som film betraktat så är det svårt att höja denna till skyarna om uttrycket tillåts lekfullheten till trots. Betyget blir en stark 2;a, 2+
yrkeschaufföre
2022-10-13
En ganska svag tvåa, "handlingen" är obekväm och väldigt hoppig. Men flygbilderna är fantastiska, synd att det inte är fler städer/platser med, det hade ju inte behövt vara handling på varje plats. Har boken här hemma å känner nu att jag verkligen borde läsa den.
Rai
2018-01-19
Nej!!
Raimo_1985
2015-05-11
Trevlig och mysig film med ungjävel som är elak mot djur och får vad han förtjänar, eller ja han får ju en vacker resa så jag vet inte.... Söta djur och fantastiska natur och flygbilder, och Sverige-bilder. Den är helt fantastisk i det avseendet. Men den har inte så mycket mer och det räcker inte till mer än en trea. Fint av Klubb Super-8 att släppa den på dvd för fin är den.
Krille80
2014-12-24
Denna termin har Sveriges landskap stått på schemat för mina 10-åriga elever och en kollega nämnde då att hon hade denna film och att den kunde vara kul att se. Selma Lagerlöfs bok har varit välkänd hos mig men denna film hade jag aldrig sett förut. Det som imponerar är alla fantastiska svenska skådespelare, miljöerna och fotot men samtidigt är blandningen av spelfilm och naturdokumentär inte jättespännande. Mina elever gillade detta mer än mig och det var ju trots allt det viktigaste. 3-
StureStenhög
2012-05-01
Berättarmässigt är det här undermåligt på alla sätt och vis. Det finns ingen karaktärsutveckling alls, klippningen är väldigt konstig, storyn är vag och man får aldrig riktigt veta vad det är vi beskådar. De tekniska förutsättningarna för att göra en sån här film fanns väl inte riktigt i Sverige på den här tiden heller, Robert Vince skulle antagligen bli självmordsbenägen om han såg det här. Men jag tycker ju ändå att det här är så väldigt kul att se. Landskapsbilderna från Sveriges alla hörn är ju en fröjd att skåda, och så här 50 år senare så har ju det här blivit ett fantastiskt tidsdokument. Jag trivdes verkligen i den här filmen, och det är i slutändan mer värt än de filmtekniska bristerna. En svag trea
mammene
2012-04-30
En lite knyckigt gjord film, men samtidigt intressant och det hade varit ännu intressantare om det hade talats om lite mer var man befann sig. Filmen var gullig och man fick känna sig lite liten igen.Men inga höjdarprestationer av skådespelarna direkt. Jag tänker att det är nog fler som skulle behöva göra en sådan resa.
filmfreak1
2010-05-23
SEG var ordet.
origC-J
2009-08-18
Håller med föregående talare. Mycket snygga bilder från luften, och kul att se Sverige anno 1962, men resten är bedrövligt. Särskilt urvalet av händelser verkar helt arbiträrt och vid många tillfällen visas inte hel scener. Och det är svårt att inte flabba åt "skånskan".
Visa äldre kommentarer »