2.4

Nine

Den världsberömde regissören Guido Contini genomgår en medelålderskris av sällan skådat slag. Krisen drabbar såväl hans personliga liv som hans kreativa förmåga och han kämpar för att slutföra sin senaste film samtidigt som han försöker hantera kvinnorna i sitt liv. Vi möter hans fru, hans musa, hans älskarinna, hans förtrogna, hans mor, den prostituerade från hans ungdomsår samt en amerikansk modereporter. Baserad på boken bakom musikalen med samma namn.

Originaltitel Nine
Regissör Rob Marshall
Manus Michael Tolkin, Anthony Minghella
Genre Drama, Romantik, Musikal, 2000-tal
Skådespelare Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Judi Dench, Sophia Loren, Kate Hudson, Fergie, Andrea Di Stefano, Ricky Tognazzi, Giuseppe Cederna, Elio Germano, Roberto Nobile

2016-02-02
Massa bra skådisar men i totalt menlösa och ointressanta rollar. Jag tycker 8½ är en mycket tråkig och ointressant film och samma upplägg blir inte intressantare här. En del dansnummer är bitvis riktigt snygga men saknar helt helthetskänsla och nerv. Musiken är tråkig och intetsägande. Verkligen inte bra alls detta...
Starlette
2014-11-15
Bra skådisar och spännande dansnummer. Men, det känns inte som en riktig film. Mer som en lång transportsträcka.
kakbakarn
2012-09-09
Nej, den var ju inte riktigt lika bra som 8½. Om man säger. Någon säger till Marion Cotillards karaktär, angående en gammal film hon medverkat i, att "du var det bästa med filmen". En metakommentar, då detsamma gäller för denna film. Lite synd att hon och Daniel Day-Lewis inte la energi på ett bättre projekt. Stark tvåa.
arruba
2012-05-26
Fanns några riktigt snygga bitar men överlag va detta inget vidare.Stort plus till Penolope som alltid gör ett kanonjobb.
sirkurt
2012-04-11
Rätt trist och dålig.
Silvanesti
2012-02-25
Snygg, flera bra skådespelare, men den känns ärligt talat ganska handlingslös. Den snygga tamburindansen är den största behållningen, för mig i alla fall.
Gigi1943
2012-01-27
Mycket vacker musik, lite Brel-stuk över det hela, och givetvis vackra damer och fin dans (kan även jag tycka fast jag är en äldre dam!). Dock blev jag sömnig bägge gångerna när jag såg den och fick spola tillbaka (hade den inspelad) flera gånger när jag insåg att jag nog missat en del sekvenser. Hyfsad film och mycket vacker att se och höra.
Sundance
2012-01-07
Skräp!
callusis
2011-10-16
En tvåa för alla vackra damer i filmen.
spaniard
2011-09-18
Lämnade mig helt tom så när som på de lyxigt vackra miljöerna, vacker musik och riktigt bra skådisar. Det som saknas är helt enkelt en story värd namnet!!