Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Ninja in the Dragon's Den


En ninja är ute efter att döda en kung fu-utövares farbror.


Originaltitel Long zhi ren zhe
Regissör Corey Yuen
Manus Ng See-yuen
Genre Action, Komedi, 80-tal
Skådespelare Hiroyuki Sanada, Hwang Jang-lee, Conan Lee, Wei Ping-ao
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 138
Filmnummer 10044

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2017-11-14
En brs o skön ninjaklassiker
Bumbi78
2017-09-11
Smått fantastisk ninjafilm som innehåller i stort sett allt en sådan ska innehålla. Som van tittare av de mer amerikaniserade ninjafilmerna finns det såklart ovana saker här, bla inslagen av vuxia, men det stör inte helheten nämnvärt. Det som dock hindrar mig från att sätta 5:an är den tramsiga asiatiska humorn som Ninja in the dragons den med råge klarat sig utan.
BrutusBeefcake
2016-08-26
Redan i förtexterna vet vi att vi kommer bjudas på något alldeles extra! Ninjas gör tuffa övningar till en skitcool amerikansk montagelåt. Efter detta bjuds vi på det ena galna stuntet efter det andra! Styltscenen är helt jävla otrolig. Sitter med hakan rätt ner och kan inte tro att det är sant, så galet imponerande. Historien är verkligen lövtunn, men de försöker inte ens maskera det och det gör det så jävla bra. Förklaringen till varför ninjas skall döda hans farbror uteblir helt, då det tydligen "går så långt tillbaka att det skulle ta flera timmar att berätta". Fantastiskt! Sedan fortsätter filmen med massa fajter och underliga ting, slutscenen är ju episk som bara den! Lägg också till att den är ganska så våldsam, vilket bara är positivt. Många av fajterna påminner väldigt om Jackie Chan i slutet av 80-talet/början av 90, denna filmen måste ha varit en stor influens där Conan Lee inte drar sig från att använda miljön och interiör för att dra fajten till sin fördel. Jävligt snyggt! Bästa ninjafilmen jag sett hittills, och flickvännen instämmer till fullo. (11-/15)
craptastic
2015-05-10
Svag fyra. Snygg koreografi och bedrövlig humor.
Robertf
2012-09-17
Det här är en av dom filmerna som definierade min barndom (är född 1980) och som på den tiden tedde sig mystisk, magisk och svåråtkomlig för ett barns sinne, iaf för mitt. Det här måste vara den bästa kamportsfilmen jag har sett i mitt liv; koreografin, fightscenerna är det bästa jag har sett nånsin. Och det som chockerar mig än idag är hur sabla elegant koreografin är! Duellerna, rörelsechemat är så noggrant utstuderat och elegant att jag tappar hakan än idag - och då har jag ändå sett väldigt mkt kamsportsfilm. Nä, den här filmen klickar på alla sätt och vis, och då ska vi inte snacka om soundtracket!! Titellåten är bland det bästa och fräckaste jag har hört i mitt liv - visst, det kan tänkas som lite cheesy av cynikerna, men skit i det, låten funkar fortfarande och är som klippt och skuren för filmen. Får fortfarande gåshud av introt. Storyn är bra, man får inte glömma att det ändå var 1982 den kom ut, och jag kan räkna upp bra många nyare filmer med sämre story. Det ska också nämnas att story är rätt unik, det är den faktiskt och man skärskådar den - den utspelar sig förr i tiden, har många minnesvärda karaktärer, tom några vändningar och tvistar som fortfarande kan förvåna något. Sanada och Lee kompletterar varandra fantastiskt och det är svårt att välja favorit. Avslutnings vill jag bara nämna den otroligt eleganta och komplexa koreografin igen... tittar faktiskt på filmen i skrivande stund och scenerna tonsatta med soundtracket är häpnadsväckande, speciellt när den instrumentala versionen av titellåten spelas upp under duellerna... mäktigt, episkt och alldeles, alldeles oförglömligt...
foppa99
2010-11-19
wuxia, ninja,HK, MA inkluderar alla genres på ett imponerande sätt
S_Griffon
2008-08-08
Film med många snygga Kung-fu och ninja moves. Dock har jag svårt att uppskatta när fighterna är sekvenserade, alltså "varannan tur fight" om ni förstår vad jag menar. Jag gillade slutklämmen -"det finns kraftfulla stilar och kraftfulla vapen, men inget är så kraftfullt som en kvinnas överkropp!" Hahaha...
niebaotan
2008-02-15
Mycket buskishumor och en ruskigt dåligt story. Allt dock väldigt charmigt i traditionell HK-anda. Conan Lee är knivskarp, likaså Hiroyuki Sanada som är kul att se i en äldre roll.
abbenisse
2007-10-30
mycket förvirrande fars-kung fu... som är väldigt underhållande om än lite seg. många av konfrontationerna kunde ju ha undvikits... men hur ballt hade det varit? slutfighten är bland det underligaste jag sett... humorn var också lite oprovocerad ibland... jaja... grym koreografi.
Trädkramarn
2007-10-04
Gillar den här. Hongkong-action när den är som bäst.
Visa äldre kommentarer »