Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

No Country for Old Men


En jägare gör en upptäckt han inte borde ha gjort - knark, några lik, och två miljoner dollar - och detta förföljer honom från Rio Grande genom Texas.


Originaltitel No Country for Old Men
Regissör Joel Coen, Ethan Coen
Manus Joel Coen, Ethan Coen
Genre 2000-tal, Äventyr, Kriminalare, Drama, Thriller
Skådespelare Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald, Garret Dillahunt, Barry Corbin, Beth Grant, Tess Harper, Stephen Root
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21306
Filmnummer 52555

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av LaszloKovacs
Bröderna Coen har i alla sina filmer framgångsrikt beskrivit meningslösa projekt. \"Barton Fink\" från 1991 har hittills varit mest intressant om hur stackars Barton som hyllad broadwayförfattare...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av hampushoney
Det är väldigt sällan det kommer filmer som bara känns rätt, och när det väl kommer en sådan film är det alltid en nästan omöjlig uppgift att recensera den. Man försöker, ibland förgäv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av crawler
De senaste åren tycks bröderna Coen allt mer ha övergett ambitionerna att berätta något eget, till förmån för utforskandet av (oftast) sedan länge slumrande genrer. Visserligen har pastischen...   Läs mer »

Kommentarer

goeran
2018-07-31
Vilket otroligt skräp; varför ser jag någonsin nutida Hollywoodfilmer?
Megalon
2018-06-17
Grymt bra thriller. Riktigt mörk. Alla beslut i filmen är inte helt genomtänkta, men stämningen är riktigt bra och spänningen är så tät att man kan ta på den. Riktigt bra skådespel dessutom. Klart värd 4/5.
Rai
2018-01-09
Gillar filmen, bra!!
RustyFilm
2017-12-04
En mycket blodig thriller, men det som sätter prägel på det hela är den genomgående stämningen (en cool nedstämd och dyster stämning). Tyst, lugnt och stilla med väl utmejslade karaktärer. Ett bra exempel på väl mejslad karaktär är den psykopatiske mördartypen Anton Chigurh (Javier Bardens). Han är galet obehaglig och har bl.a. en fascinerade gasdriven koslaktar-moj i sin verktygslåda. Jag erkänner att jag blir förvirrad i slutet. Måste kanske se om för att ”kunna knyta ihop påsen”. Trots det långsamma tempot kan Bröderna Coen trassla till det ibland.
Nalleman
2017-11-30
Kort och gott: BRA!
ulpe01
2017-09-10
Väntade för länge att se den, har ju inte kunnat undvika att redan veta hur det skulle sluta efter att ha hört den omnämnas de senaste tio åren. Välgjort, spännande och brutalt och gränsar till en femma.
Raimo_1985
2017-08-16
Andra titten, sådär tio år senare. Höjer till en femma på denna fantastiska film. Kanske den bästa Cohen.

2016-12-06
No Movie for old People!
jopjop
2016-10-31
Jag börjar så smått lära mig att jag inte uppskattar bröderna Coens filmer i samma utsträckning som jag brukade. Obehaglig.
wasteoftime
2016-10-24
Den var lite bättre än vad jag minns den, det får jag ändå erkänna, men sista 20 dödar den verkligen. Det känns som att den hellre hade fått vara 20-40min längre, vad som nu hade behövts. Det är inte fantastiskt innan det heller, men det är bra, det finns en fin nerv i filmen, och Bardem, är ju som alltid bra. Men det är inte han som gör den här filmen, tycker jag. Han är ju självklart en del, men spänningen mellan honom, Brolin, Jones och Harrelson är filmens stora behållning. Något som verkligen bara punkteras och försvinner ut i intet. Den får en stark etta, men mer blir det inte. 0,0 på SH-skalan.