Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

No Country for Old Men


En jägare gör en upptäckt han inte borde ha gjort - knark, några lik, och två miljoner dollar - och detta förföljer honom från Rio Grande genom Texas.


Originaltitel No Country for Old Men
Regissör Joel Coen, Ethan Coen
Manus Joel Coen, Ethan Coen
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald, Garret Dillahunt, Barry Corbin, Beth Grant, Tess Harper, Stephen Root
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21399
Filmnummer 52555

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av LaszloKovacs
Bröderna Coen har i alla sina filmer framgångsrikt beskrivit meningslösa projekt. \"Barton Fink\" från 1991 har hittills varit mest intressant om hur stackars Barton som hyllad broadwayförfattare...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av hampushoney
Det är väldigt sällan det kommer filmer som bara känns rätt, och när det väl kommer en sådan film är det alltid en nästan omöjlig uppgift att recensera den. Man försöker, ibland förgäv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av crawler
De senaste åren tycks bröderna Coen allt mer ha övergett ambitionerna att berätta något eget, till förmån för utforskandet av (oftast) sedan länge slumrande genrer. Visserligen har pastischen...   Läs mer »

Kommentarer


RichardEk
2023-12-31
En nutida klassiker! Hårdfört, brutalt, spännande kriminaldrama med en lakonisk, existentiell resonansbotten. Ett pärlband av fenomenala skådespelarinsatser – med Javier Bardem i täten – snyggt regisserade. När jag nu såg om filmen efter många år slog det mig även hur väl de episka vyerna och miljöerna används för att förstärka filmens ton och narrativ, lite som den nutida västern filmen är.
Andreas_
2023-01-15
Coen Bröderna briljerar igen, dom kan som inte göra en dålig film och dom blandar verkligen i alla genrer i sina filmer, ibland är det mörk satirisk komedi, ibland lågmäld drama, ibland spännande actiontrhiller eller western osv, ibland en blandning av alltihop men kontentan är att dom aldrig gör en dålig film, detta är en av deras bättre faktiskt och alltid lyckas dom få ut det bästa av sina skådespelare som här, inget undantag, vi har Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson i dom större rollerna och alla är så makalöst bra, dom som sticker ut lite extra är Javier Bardem och Tommy Lee Jones men alla är makalöst bra, varför betyget inte riktigt blir en 5:a är för att filmen som börjar så bra och fortsätter så fram tills det är kvar en fjärdel av filmen ungefär, där går det lite utför, slutet är bra men det kunde ha varit så mycket bättre och det gillar minst är att det fortfarande finns så många frågor kvar som inte blir besvarade, den är ju gjord efter en bok som jag dock inte har läst, så jag vet inte om mer besvaras där eller inte, men som sagt, i det stora hela så är detta en mästerlig film, oerhört spännande med kanske den mest otäcka filmskurk genom tiderna som Javier Bardem spelar mästerligt bra, kan kalla detta en mycket mörk dramathriller för action är kanske lite att ta i, detta är dock helt klart en film jag rekommenderar och den håller oerhört bra vid en omtitt trots att den kom ut för 16 år sedan, ska även tilläggas att handlingen i filmen ska föreställa 80 talet, så kläder och frisyrer och bilar osv är tidstypiska, som sagt, rekommenderad om man är sugen på en mörk spännannde dramathriller, betyget blir dock inte en 5:a utan en svag 4:a endast för att slutet inte är för mig optimalt.
djonipony
2024-02-05
2024-02-04: Fyran står kvar här på FT men höjs nu i själva verket till 4.5. Jävlar vad bra detta är. Börjar direkt med Jones' voiceover och forts sedan med vyerna, vidderna, det låga tempot, stämningen, TYSTNADEN, de murriga små utrrymmena i trailer och motelrum, dialogerna (ta bara slantsinglingssurret mellan Bardem och gubben som får bråttom att stänga) - Coen's bästa, med Lebowski som tvåa. 2021-10-13: Höjer fr 3 t 4 efter 13-14 år. Första halvan är fortf bättre än andra, men helheten bättre än jag tyckte första gången.
bauster
2021-01-23
Mindes den som bättre. Lite väl löst hopkommen, vilket leder till besvikelser mot filmens slut. Den håller däremot hög klass första halvan. Fint fokus på detaljer, väldigt bra spänning i några scener. Den vanliga människan som ställs inför ett dödligt dilemma. Mer sånt tack!
goeran
2018-07-31
Vilket otroligt skräp; varför ser jag någonsin nutida Hollywoodfilmer?
Megalon
2018-06-17
Grymt bra thriller. Riktigt mörk. Alla beslut i filmen är inte helt genomtänkta, men stämningen är riktigt bra och spänningen är så tät att man kan ta på den. Riktigt bra skådespel dessutom. Klart värd 4/5.
Rai
2018-01-09
Gillar filmen, bra!!
RustyFilm
2017-12-04
En mycket blodig thriller, men det som sätter prägel på det hela är den genomgående stämningen (en cool nedstämd och dyster stämning). Tyst, lugnt och stilla med väl utmejslade karaktärer. Ett bra exempel på väl mejslad karaktär är den psykopatiske mördartypen Anton Chigurh (Javier Bardens). Han är galet obehaglig och har bl.a. en fascinerade gasdriven koslaktar-moj i sin verktygslåda. Jag erkänner att jag blir förvirrad i slutet. Måste kanske se om för att ”kunna knyta ihop påsen”. Trots det långsamma tempot kan Bröderna Coen trassla till det ibland.
Nalleman
2017-11-30
Kort och gott: BRA!
ulpe01
2017-09-10
Väntade för länge att se den, har ju inte kunnat undvika att redan veta hur det skulle sluta efter att ha hört den omnämnas de senaste tio åren. Välgjort, spännande och brutalt och gränsar till en femma.
Visa äldre kommentarer »