Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

No Direction Home: Bob Dylan


Amerikansk dokumentär om den legendariske sångaren Bob Dylan. Scorsese koncentrerar sin tvådelade dokumentär runt den tidiga perioden av Bob Dylans karriär. I första delen får man reda på hur det gick till när Robert Allen Zimmerman från Minnesota gick från att vara en folksångare bland många andra till att bli ikonen Bob Dylan. Del två handlar om den oerhört inflytelserika och produktiva tiden fram till 1965. Mängder av vänner och fans har öppnat sina privata samlingar för att bidra till denna dokumentär.


Originaltitel No Direction Home: Bob Dylan
Alternativ titel No Direction Home: Bob Dylan - A Martin Scorsese Picture, Bob Dylan Anthology Project
Regissör Martin Scorsese
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1650
Filmnummer 34900

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2020-02-20
Låååång.... Men när man väl kommer in i den så är det bara njutbart. Väldigt trevlig film att sitta framför, i allt sitt sävliga tempo. Mysfilm som får en att verkligen uppleva Dylans storhet, även ifall man som jag aldrig riktigt varit ett superfan. Mycket trevlig och uttömmande!
KyLLo
2018-12-29
En väldigt lång och seg dokumentär som inte tillför mycket mer än tidsandan. För det är ju inte musiken eller artisten i sig som ska bedömas, utan filmen.
labi
2017-01-05
Dylan snackar! Att hela filmen avslutas med "Lay down your weary tune" avgör saken. En femma!
hasse-mate
2016-01-08
Härlig!
Wastedpaper
2012-06-20
Första halvan kände jag var lite seg, men den andra höjer rejält! Intressant dokumentär och jag kan även se att den passar sig för folk som är mindre insatta i Dylan. Mycket skickligt gjord av Scorsese, även om man inte förväntar sig annat från honom. Välförtjänt stabil 4:a!
Scriptures
2012-06-05
En grymt bra dokumentär om en mycket intressant person! Väl värd att se!
Podpolkovnik
2012-05-09
Fantastisk dokumentär med ett helt otroligt bra soundtrack. Scorsese är kung! Så stört hård Dylan var på det gamla goda 60-talet!

2011-10-04
Karln sjunger som en snoppad gök. Men skriv a låtar kan han.
RobinF
2010-12-29
hade gärna sett den här som mini-serie som hade varit längre.60-talet är väldigt intressant, sen när väll Dylan får lite fart på sin karriär och börjar göra något mer intressant med sin musik så är det slut. Snyggt hur dom får händelserna att gå ihop med varandra men jag kan inte låta bli att störa mig på Scorseses filmande, ska det bara så svårt att hålla kmeran stilla?
kaj08
2010-11-04
Väldigt intressant och faktaspäckad. Musiken är det inget fel på heller, även om jag hade önskat ytterligare lite mer musik i filmen. Jag är Dylanfantast, vilket man nog bör vara för att orka med den här dokumentären. Den känns nästan lite för lång även för mig.
Visa äldre kommentarer »