Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Noah


Noa får uppenbarelser om en kommande syndaflod som ska rena världen från det förfall som har tagit över. Han får i uppdrag från Gud att bygga en ark och ge livet på jorden en ny början, men brottas med tvivel på om människan verkligen är värd det.


Originaltitel Noah
Regissör Darren Aronofsky
Manus Darren Aronofsky, Ari Handel
Genre Drama, Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Douglas Booth, Leo McHugh Carroll, Nick Nolte (röst), Mark Margolis (röst), Kevin Durand (röst), Marton Csokas, Madison Davenport, Nolan Gross, Gavin Casalegno
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2246
Filmnummer 108665

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Ejdetjejen
Historien om när en ensam man leds till sitt livs viktigaste beslut, att lyda sin skapare och utplåna hela mänskligheten eller stå emot order genom rädda sig själv och sin familj från det bruta...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av JennyT
En mörk berättelse om en mans inre och yttre kamp för att lyda sin skapare vilket leder till massmordet av hans egen ras. Denna film är otroligt välgjord med allt från mörka ödesdigra slätter...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av saggesaliv
Waterworld från 1995 är en film jag gillar väldigt mycket - Kevin Costner flyter runt på en flotte i en post-apokalyptisk värld där polarisarna smält och jorden består av vatten. Framåt slute...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Mat1az
Ett episkt fantasyäventyr med rötter i bibeln, det är vad den prisbelönta regissören Darren Aronofsky valt att ta sig an efter sin senaste succéfilm Black Swan (2010). Bland Bibelns alla otrol...   Läs mer »

Kommentarer


psyche_delic
2021-01-28
OBS spoiler: Aronofsky tar en skitgammal sci fi/fantasyhistoria, plockar godbitar och broderar ut och det blir en film om en doomsday prepper som får en psykos.
HerrNenne
2018-12-29
Börjar faktiskt riktigt bra med en ganska löjlig men ändå köpbar premiss. Efter tidshoppet blir det istället generiskt fantasykrig och naturkatastroffilm för att stranda i ett virrvarr av irriterande karaktärer, osympatiska karaktärer och en film som inte vill säga något utan lämna alla tittare nöjda. Jag gillar ändå Crowe som ger filmen en seriös tyngd den behöver.
Rai
2018-11-11
Passar inte mig....
Ima_Tree
2018-09-15
Skådisarna och det intressanta i den bibliska historien höjer den till två. Men det är även kombinationen av det bibliska med hollywoodsk krydda som sänker den dit.
Rele
2018-06-05
En egen version av bibelns Noa. Flera duktiga skådespelare och bra manus gör att jag ger en stark trea.
film_Alex
2017-09-30
Den här filmen är rent ut sagt en hädelse. Bränn på bål!
Johan2006
2017-09-05
Hade glömt att sätta betyg på denna. Såg den vid premiären i Spanien för många år sen. Minns den som helt fantastisk. Och bra att Noah framstår som så fanatisk han måste ha varit.

2017-08-08
PK-tolkning av en av Gamla Testamentets bästa och mest centrala berättelser. Det enda som är bra med denna film är specialeffekterna och Emma Watsons prestation.
Tegal
2017-01-01
Som ett stort fan av Darren Aronofsky var jag lite skeptisk inför denna film med tanke på hur mycket skit man fått höra om den. Jag blev dock positivt överraskad. Filmen känns som en egen tolkning av bibelns Noa från Aronofsky's egna perspektiv vilket känns helt rätt med tanke på att Aronofsky är icke troende och tolkar hela berättelsen efter detta. Med andra ord är detta inte en berättelse som följer bibeln slaviskt utan en egen tolkning som blandar mycket av våra nutida problem med klimatförändringar, mänsklig överkonsumtion och krig med händelser som utspelar sig i filmen, vilket får en att tänka efter. Det som dock sänker betyget för min egen del är att det inte blir några konsekvenser efter att Noah's fru Naameh talat med Methuselah(farfar) om att hon vill att sina barn ska kunna få leva vidare och Methuselah svarar med att det ändå i slutänden kommer vara Noah's beslut. Hela denna situationen hade kunnat blivit helt underbart bra om Noah faktiskt hade dödat barnet i slutet och på så sätt uppfyllt det som Methuselah förvarande Naameh om att det i slutet skulle blivit Noah's val i vilket fall som helst och att valet att döda barnet skulle fördärva familjen för all framtid pga deras mänskliga girighet att sätta sig själva före alla andra och rädda sig själva. Tyvärr valde Aronofsky okarakteristiskt det traditionella Hollywood slutet där barnet fick leva, allt var förlåtet och de fick leva lyckliga i alla sina dagar, lite synd på en annars bra film.
Stygga-Vargen
2016-08-01
Första gången jag såg denna film blev jag väldigt besviken då jag trodde att den skulle vara baserad på Bibel-berättelsen - den är mer "inspirerad av" än "baserad på". Bestämde mig ändå för att se om den efter ett tag och nu gillar jag den faktiskt.
Visa äldre kommentarer »