3.5
3.5
Nocturnal Animals
En kvinna vid namn Susan får ett utkast till en bok från sin exman, som vill veta vad hon tycker. Boken, som fått titeln "Nocturnal Animals", kretsar kring en man vars familjesemester blir till en våldsam och dödlig upplevelse.
Originaltitel | Nocturnal Animals |
Regissör | Tom Ford |
Manus | Tom Ford |
Genre | Drama, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Ellie Bamber, Armie Hammer, Karl Glusman, Robert Aramayo, Laura Linney, Andrea Riseborough, Michael Sheen, India Menuez, Imogen Waterhouse, Zawe Ashton, Jena Malone |
Nu har jag ärligt talat börjat ge upp hoppet om Jake Gyllenhaal - som tonåring gillade jag Donnie Darko men när jag såg om den filmen i vuxen ålder så tyckte jag den var avskyvärd. Men jag har... Läs mer »
Första halvan på väg mot riktigt bra betyg, sen dog filmen av och andra halvan var inte alls lika bra som jag trodde på förhand. Enkla vägen ut, väldigt mörk film.
Berättandet skiftade mellan då och nutid men även till fiktion och det måste jag säga var mycket skickligt gjort för det kändes aldrig rörigt. Skådespelet var också briljant från de tre huvudrollsinnehavarna, även att filmen ändrade karaktär var proffsigt gjort, så engagemanget höll i sig. Ett är säkert, det blev mycket att fundera på.
Båda Fords filmer har handlat om livsförändrande förluster, och i denna film baserad på en bok ligger multipla förluster inuti varandra, för säkerhets skull. Jättebra skådespel, speciellt av Shannon. Eftersom Adams och Gyllenhaal spelar i både den yttre och den inre storyn flyter de ihop, och det är gjort på ett skickligt sätt. Väldigt intressant och mångfacetterad film.
Att sätta in en meningslös, tom och outforskad ramhandling här känns totalt meningslöst, men kanske nödvändigt ändå. Boken i filmen är ju mer spännande men samtidigt ganska tom och generisk, vilket nog kräver pauser från storyn för att inte genomskåda den. Sammantaget var det välgjort men ganska livlöst. Ångestscenen vid sidan av vägen ska den ha plus för.
Definitivt en hel del David Lynch-vibbar från denna film med en imponerande skådespelarensemble - Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Isla Fisher, Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer, m.fl där framför allt Gyllenhaal, Shannon, och Taylor-Johnson briljerar. Fotot är magnifikt och historien minst sagt intensiv. Ser gärna att Tom Ford producerar fler alster inom filmvärlden.
Unik hämndfilm helt utan fysiskt våld. Om sorg och att tvingas leva med sina val. Slutscenen hänger kvar i minnet länge.
Välgjord och obehaglig, mycket sevärd.
Grymt bra, växlar bra mellan romanen och filmen och interspelet mellan dessa. Bra skådespeleri, bra musik, bra regi.
Det känns som filmen _vill vara_ pretto och tillrättalagd.
Den här filmen var ruskigt bra och jag håller med musiken är enastående fantastisk...