Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Nocturnal Animals


En kvinna vid namn Susan får ett utkast till en bok från sin exman, som vill veta vad hon tycker. Boken, som fått titeln "Nocturnal Animals", kretsar kring en man vars familjesemester blir till en våldsam och dödlig upplevelse.


Originaltitel Nocturnal Animals
Regissör Tom Ford
Manus Tom Ford
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Ellie Bamber, Armie Hammer, Karl Glusman, Robert Aramayo, Laura Linney, Andrea Riseborough, Michael Sheen, India Menuez, Imogen Waterhouse, Zawe Ashton, Jena Malone
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1186
Filmnummer 122298

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av Stygga-Vargen
Nu har jag ärligt talat börjat ge upp hoppet om Jake Gyllenhaal - som tonåring gillade jag Donnie Darko men när jag såg om den filmen i vuxen ålder så tyckte jag den var avskyvärd. Men jag har...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-08-11
Båda Fords filmer har handlat om livsförändrande förluster, och i denna film baserad på en bok ligger multipla förluster inuti varandra, för säkerhets skull. Jättebra skådespel, speciellt av Shannon. Eftersom Adams och Gyllenhaal spelar i både den yttre och den inre storyn flyter de ihop, och det är gjort på ett skickligt sätt. Väldigt intressant och mångfacetterad film.
HerrNenne
2022-04-20
Att sätta in en meningslös, tom och outforskad ramhandling här känns totalt meningslöst, men kanske nödvändigt ändå. Boken i filmen är ju mer spännande men samtidigt ganska tom och generisk, vilket nog kräver pauser från storyn för att inte genomskåda den. Sammantaget var det välgjort men ganska livlöst. Ångestscenen vid sidan av vägen ska den ha plus för.
BarryHero
2022-04-19
Definitivt en hel del David Lynch-vibbar från denna film med en imponerande skådespelarensemble - Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Isla Fisher, Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer, m.fl där framför allt Gyllenhaal, Shannon, och Taylor-Johnson briljerar. Fotot är magnifikt och historien minst sagt intensiv. Ser gärna att Tom Ford producerar fler alster inom filmvärlden.
Sheepy
2022-04-18
Unik hämndfilm helt utan fysiskt våld. Om sorg och att tvingas leva med sina val. Slutscenen hänger kvar i minnet länge.
Ranma
2022-03-24
Välgjord och obehaglig, mycket sevärd.
amam
2022-03-12
Grymt bra, växlar bra mellan romanen och filmen och interspelet mellan dessa. Bra skådespeleri, bra musik, bra regi.
xpndr
2021-12-25
Det känns som filmen _vill vara_ pretto och tillrättalagd.
Rai
2020-11-11
Den här filmen var ruskigt bra och jag håller med musiken är enastående fantastisk...
supermancover
2018-03-17
Musiken är otrolig.
RustyFilm
2017-12-19
De osmakliga inledande ”oversized” scenerna kunde jag va utan. Men det utvecklas till en mycket fantasieggande dramathriller berättad som en historia som utspelas i en historia (eller var det kanske tre historier). Det handlar om kärlek, svek, hämnd och våld. Tom Ford (regi och filmmanus) är helt klart en snitsare på att bildifiera känslor. På skådespelarsidan är Michael Shannons biroll som den förtörnade sheriffen Bobby min favorit. Jack Gyllenhaals dubbeljobb som mjukistyperna Tony och Edward bör också nämnas (det här var lite förvirrande ett tag men det klarnade).
Visa äldre kommentarer »