Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Nord och Syd


Miniserie i sex delar. Sydstataren Orry Main och George Hazard från Nordstaterna blir bästa vänner när de studerar på den anrika militärskolan West Point. Samtidigt är det oroligt i USA. Det har länge varit kyligt mellan nord och syd. När Abraham Lincoln väljs till president finns inte längre någon återvändo: Krig.


Originaltitel North and South
Regissör Richard T Heffron
Manus Paul F Edwards, Patricia Green, Douglas Heyes, Kathleen A Shelley
Genre Drama, Romantik, Western, Krig, Mini-serie, 80-tal
Skådespelare Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Wendy Kilbourne, Kirstie Alley, Jean Simmons, Terri Garber, Genie Francis, Philip Casnoff, Lewis Smith, John Stockwell, David Carradine, Georg Stanford Brown, Jim Metzler, Johnny Cash, Olivia Cole, Morgan Fairchild, Robert Guillaume, Hal Holbrook, Gene Kelly, Robert Mitchum, David Ogden Stiers, Inga Swenson, Elizabeth Taylor, John Anderson, Lee Bergere, Jonathan Frakes, Wendy Fulton, David Harris, Mitch Ryan, Forest Whitaker, Michael McClendon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1053
Filmnummer 26093

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2022-03-08
Är man intresserad av amerikansk historia och vill ha det berättat i lite lättsammare stil så är det här perfekt. Här i den första säsongen läggs mycket möda på att bygga upp karaktärerna, två familjer blir nära vänner genom Orrys och Georges vänskap, som kom att prövas många gånger. Det är en brokig samling familjemedlemmar som har egna agendor. Politiken finns hela tiden med, men mycket handlar om relationer så det kan bli lite smörigt emellanåt. Men trean är stark.
Rai
2018-01-23
En 5:a så klart...

2017-08-07
Den här miniserien har tyvärr inte åldrats så bra som jag hade hoppats.
Starkbröl
2016-12-18
Kvalitet rakt igenom. Viss doft av såpa.
Bumbi78
2015-03-16
Klassisk tv-underhållning man satt som klistrad framför som grabb, och som nu är grymt rolig att se om. Visst är saker och ting daterade, men den här påkostade familjesagan är aldrig dålig utan håller fortf bra kvalité. Många minnen blev det. Ska nu ta mig an fortsättningen.
Krille80
2015-02-09
Vi satt hela familjen och såg på Nord och Syd när den visades på SVT när jag var liten. Man brukar säga att man inte ska återvända och se film och TV man älskade som liten men här gjorde jag ett undantag och tack och lov visade sig detta vara en miniserie som fortfarande håller. Ärligt talat är detta väldigt bra och sevärt. När jag ser hur duktig Patrick Swayze var här så blir jag berörd över att vi idag inte har honom kvar i livet.
Florian1978
2013-08-06
Trots att både säsong 1 och 2 är nästan 20 timmar långa förblir serien lite ytlig när det gäller personerna, det är för många olika trådar som ska fås med. Det blir för min smak också lite väl sliskigt i vissa avsnitt. Lite mindre romans och ännu mer "hårda fakta" om vardagen på denna tid hade jag uppskattat. Men ambitionen är god och man kan nog lära sig ett och annat om inbördeskriget och dess orsaker samt konsekvenser. Många skådespelare håller en bra nivå. Tyvärr finns det dock en del som inte riktigt håller samma klass (t ex Jonathan Frakes som huvudsakligen bara spelar sig själv, exakt samma skådespel som i "Star Trek The Next Generation"). Dessutom har en del viktiga roller bytt skådespelare efter första säsongen, en förändring till det sämre tycker jag. Men överlag en rätt så gripande porträtt av livet före och under det amerikanska inbördeskriget.

2012-05-04
Storslaget epos som visserligen smakar såpopera då och då, men ändå ger en magnifik uplevelse.
Taliah
2012-04-22
Aldrig en tråkig sekund.
lesunq
2011-08-20
intressant
Visa äldre kommentarer »