3.5

Nord och Syd II

Miniserie i sex delar. Fortsättning på Nord och Syd. Det amerikanska inbördeskriget har brutit ut. Orry Main och George Hazard står på olika sidor och har svårt att förena sin vänskap med politik.

Ghostface
2023-10-10
Den höga nivån består och trots att produktionen är exakt 37 år gammal så är den ändå förvånansvärt lätt att dras med i.
mammene
2022-03-08
Efter att i säsong ett byggt upp karaktärerna och deras vänskap kan man säga att den nu sätts på stora prov. Tycker alltid att det är jobbigt att se krig och här får man verkligen känslan av den hopplöshet och trötthet som efterhand inträder, att plötsligt vara fiende till ens vänner, grannar. Även hur man i början såg det mer som ett skådespel från "gräddan". Så mycket är koncentrerat på kriget att det i övriga samhället uppstår något som liknar anarki, att syftet att befria slavarna var gott, men som alltid finns det ingen plan kan det gå hur som helst. Mitt i allvaret uppstår några osannolika sammanträffanden, tycker det är både bra och dåligt, behövs nog för att överväga det tunga. Styrkan i detta och säsong ett ligger i att man får följa så många människor. När jag tänker efter så är detta ett stort epos, stark trea.
2017-12-17
Detta är ett mästerverk, som säkert inte kan göras igen...
Starkbröl
2016-12-18
Kvalitet rakt igenom. Viss doft av såpa, precis som ettan. Hänger ihop perfekt i ton och tilltal med den tidigare säsongen.
2015-03-20
En naturlig fortsättning mer än en uppföljare eller nåt annat. Kriget är igång och mycket fokus ligger såklart där, men det ges även tid till annat. Nån skådis är utbytt vilket kanske irriterar lite i början, men denna är överlag lika stark som första delen och väcker sköna nostalgiska minnen.
2015-02-09
Fortsättning på den första miniserien. Handlingsmässigt är denna omgång lite svagare men då första omgången var mästerlig så är detta att betrakta som väldigt bra och väldigt sevärt. Har man inte sett Nord och Syd så bör man ge det en chans. Jag har svårt att se att man inte skulle kunna uppskatta detta. 4+
Taliah
2012-04-24
Något svagare än första säsongen men fortfarande jävligt bra.
greken88
2009-06-30
mycet bra skilldring av inbördeskriget
largodil
2008-10-28
nostalgi på hög nivå! Älskade verkligen den serien när den gick på 80-talet. Om man vill köra ett filmmaraton så är Nord- och Syd-serien förträfflig
tripphelorn
2007-08-10
Riktigt bra mini-serie. Älskar den.