Notting Hill
Frånskilde och helt vanlige engelsmannen William Thacker äger en liten, pittoresk bokhandel i Notting Hill, London. Han bor inte långt därifrån, tillsammans med sin inneboende, den minst sagt originelle walesaren Spike. En helt vanlig dag kommer en av världens största filmstjärnor, Anna Scott, in i bokhandeln, och efter det blir ingenting sig likt för vare sig henne eller William.
Originaltitel | Notting Hill |
Regissör | Roger Michell |
Manus | Richard Curtis |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans, Emma Chambers, Hugh Bonneville, Tim McInnerny, Gina McKee, James Dreyfus, Richard McCabe, Dylan Moran, Alec Baldwin, Mischa Barton, Emily Mortimer, John Shrapnel, Sanjeev Bhaskar, Samuel West, Roger Frost |
Tänk dig att livet går sin gilla gång. Du jobbar, äter, sover, umgås med vänner, jobbar, äter, sover och så vidare. Men så en dag en helt vanlig dag inte olik alla andra vanliga dagar k... Läs mer »
ser inte alla hur oskön julia roberts karaktär är? jag hoppades hela filmen att de inte skulle bli tillsammans
Länge sedan jag såg denna och nu vid omtitt kan jag nog säga att den känns lite fånig. Julia Roberts har ju sin charm och jag brukar gilla Hugh Grant, men här känns han lite väl töntig för sitt eget bästa. Historien är ju lite standard och funkar väl, men det vilar en trötthet över det hela, och då släpper man in den galna inneboende Spike, som är ganska pinsam. Ja det funkar som underhållning en kväll, , det är ju trots allt lite nostalgiskt. Men trean är svag.
Får en svag trea. Snyggt gjord med klassiskt manus.
Tål att ses ofta...
Jag avskyr Hugh Grant! Han får mig att må illa och jag avskyr den här filmen som får mig att må illa. Jäkla trams!!!
Jag har sett den så många gånger att jag knappt behöver titta, jag kan varje scen och nästan alla repliker. Men jag såg den igen. En klar favorit i genren.
Notting Hill är en mycket trevlig film som man borde se, den är välskriven och mycket träffsäkra skådisar. Hugh Grant är ingen favorit hos mig men det finns undantag och denna är en av de undantagen.
En fantastisk kärlekshistoria skapad av Richard Curtis.
Man pendlar mellan glädje och förvirring på ett härligt skönt sätt. Ja, det är intelligent, smakfullt och behagligt.
Miljön är stadsdelen Notting Hill i London som skildras väl med ett snyggt fotoarbete..
Roger Michell (regi) och skådisar Julia Roberts, Hugh Grant alla strålande i denna helgjutna produktion. Det bästa som skapats inom genren.
Trots att filmen på ytan känns som en klassisk kärleksfilm från Hollywood har den här något extra. Skådespelarna ligger ett snäpp vassare, storyn känns vassare och jag som åhörare dras in i filmen på ett helt annat sätt än många filmer som har samma anda. 4+.
Väldigt bra, rolig och underhållande film med hög mysfaktor och väldigt bra skådespelare. Hugh Grant och Julia Roberts gör väldigt bra ifrån sig och jag ger även ett stort plus till Rhys Ifans.