Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Nowhere Boy


John Lennon från hans skoldagar i Liverpool fram tills att det är dags för avfärd till Hamburg för det nyfödda The Beatles. Filmen baseras på boken "Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon" skriven av John Lennons halvsyster, Julia Baird.


Originaltitel Nowhere Boy
Regissör Sam Taylor-Johnson
Manus Matt Greenhalgh
Genre 2000-tal, Biografi, Drama
Skådespelare Aaron Taylor-Johnson, Kristin Scott Thomas, David Threlfall, Josh Bolt, Ophelia Lovibond, David Morrissey, Anne-Marie Duff, Sam Bell, Jack McElhone, Thomas Brodie-Sangster, James Johnson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1699
Filmnummer 78543

Recensioner

Skapad 2019-11-15 av frienatic
Nowhere boy försöker inrikta sig på människan John Lennon istället för myten John Lennon men lyckas inte särskilt bra i denna film om legendens uppväxt. Melodram och diskbänksrealism blandas ...   Läs mer »

Kommentarer

Filmfantast86
2017-10-25
bra
RustyFilm
2016-12-06
Källinformationen till filmen lär komma från boken ”John Lennon – Min bror” skriven av Johns halvsyster Julia Baird (ej läst av mig). Handlingen är förlagd till tiden då John bildade bandet The Quarrymen och slutar när grabbarna drar väg till Hamburg för första gången och bildar The Beatels. Filmens huvudkaraktärer är förutom John själv ”mammorna” Mimi och Julia (systrar). Alla tre karaktärerna spelas strålande av Aaron Johnson (John), KristinScott Thomas (Mimi) och Anne-Marie Duff (Julia). Mycket sevärt
Stygga-Vargen
2016-10-01
Väldigt bra och välspelat drama med mycket bra musik.
Astrojacob
2015-09-17
Trots många oriktigheter och fel så gillade jag berättarstilen som beskriver "vad som kanske" skedde innan Beatles. Svag Fyra.
Rockbabydoll
2014-08-31
Överaskande väl skildrade personporträtt, juste bildspråk och smart del av Lennons liv att lyfta fram. Brilliant i relationsuttrycken.
Taandborste
2014-01-12
Helt okej, varken mer eller mindre.
ilBrutto
2014-01-01
En liten pärla om en av de största någonsin.
Murvel48
2013-12-20
En fyra? Sällan! Dom överdrev allt sminket en aning, va...?
Paramis
2013-11-09
Verkligen gripande. Jag uppskattade verkligeen att filmen inte blev så biografisk som så många andra när det handlar om kända personer. Kristin Scott Thomas var lysande, men även killen som spelade John var riktigt bra. Det roliga var att jag inte från början visste att det handlade om John Lennon. När hans mor sedan kallade honom för hela hans namn så gick det upp för mig.
AddeColciago
2013-07-20
Så det var så John Lennon blev John Lennon. Jaha. Den ska dock ha att den berättade en historia jag inte visste så mycket om sedan tidigare.