Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Nuts in May


Hippieparet Keith och Candice-Marie tältar i Dorset, där de njuter av den engelska landsbygden och medhavd vegetarisk mat. Men så dyker radiospelande och vilt festande tältgrannar upp, och den annars så korrekta Keith visar oanade sidor.


Originaltitel Nuts in May
Regissör Mike Leigh
Genre Komedi, Romantik, 70-tal
Skådespelare Alison Steadman, Roger Sloman, Anthony O'Donnell, Stephen Bill, Richenda Carey
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 88
Filmnummer 9809

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


timbo93
2015-01-17
Scen efter scen blir det bara obehagligare och starkare om vartannat. Vidrig egoism gör sig bäst i den här inramningen, linjärt och litet berättat utan större utsvävningar. Campingdynamiken är i sig så fruktansvärt ironisk, men utan något förlöjligande nås dess hjärta väldigt simpelt. Scenen när de tvingar sin granne att sjunga är topptio bästa Leigh-scenerna någonsin!
Taliah
2013-10-21
"Look at that boat, Keith." "You're not listening, Candice Marie!" Briljant TV-film av världens bästa Mike Leigh.
Lillaprinsen
2013-04-10
Kul att verkligen ta sig från ena sidan av Mike Leigh-spektrat (Hard Labour) till den här, som visserligen är nästan hundra procent manus och skådespel men ändå sticker ut jämfört med övriga filmer jag sett av regissören (Leigh anfaller liknande aspekter av den mänskliga tillvaron som brukligt, men ur helt nya infallsvinklar). Det är visserligen en av de roligaste filmer jag sett på länge, men också en mångfacetterad fabel och ruskigt väl avvägd i all sin bitterhet.
Ima_Tree
2013-01-27
Nej efter ett par dagar måste jag höja från tre till fyra. Scenen när dom tvingar grannen att sjunga refrängen i deras låt har hemsökt mig konstant. Briljant.
Ima_Tree
2013-01-21
Vilken jävla galning.
KimEkberg
2012-03-31
mycket fina nyanser i en liten och välavvägd film om vikten av empati och att kunna mötas på mitten ibland. jag gläder mig åt avsaknaden av hisklig musik.
albins
2012-01-23
En film helt utan handling, vackert fotografi eller fina miljöer samt enbart innehållande karaktärer man stör sig på och situationer man får ångest av. Filmens behållning består främst i att den eggar fram hatet mot gröna vågen.
accatone
2008-03-28
Dom är så roligt stolliga i början, men driver en till vansinne i slutändan.
kaffebrö
2008-02-12
Candice-Marie är så skön :)
gåshud
2007-05-28
Keith! Vilken rollprestation! Länge sen jag fnissade så hysteriskt.
Visa äldre kommentarer »