O, en så'n natt

Säljaren Berggrens dotter Elin åker till Örebro för att fira smekmånad med sin man Efraim. De får separata rum på hotellet. Senare på kvällen hittar hon en annan kvinna i sin mans säng. Hon åker hem omedelbart. Elins syster Irma är förälskad i den stiliga Klas, men han kan inte glömma sin förra fästmö.

Originaltitel O, en så'n natt
Regissör Anders Henrikson
Manus Torsten Lundqvist, Weyler Hildebrand
Genre Komedi, Romantik, 30-tal
Skådespelare Åke Söderblom, Thor Modéen, Erik 'Bullen' Berglund, Sickan Carlsson, Elof Ahrle, Birgit Tengroth, Allan Bohlin, Anders Henrikson, Katie Rolfsen, Julia Cæsar, Naemi Briese, Kirsten Heiberg, Jullan Jonsson, Bror Bügler, Birgit Essen, Aina Elkman

fisk0
2024-04-11
Jag tycker nog att Thor Modéen var svagaste länken i den här. Kanske jag allmänt inte förstår mig på hans humor, för åtminstone bland 30-talsfilmerna jag sett gör han i stort sett samma sak - mycket oartikulerat svammel där han, om han inte improviserar, snubblar över orden och nog hade behövt en till tagning, en märklig kontrast till hur tydligt alla andra levererar sina repliker. Även om det nog knappast är min genre var det nog en av de bättre pilsnerfilmerna jag sett från perioden i alla fall, ett par riktigt roliga skämt, Sickan Carlsson och Allan Bohlin hade fin kemi och över lag var de flesta scenerna utan Modéen rätt fina. Cinematekets inledning talade om hur filmen hade såpass rapp dialog att man inte hann märka hur dumt allt var, men tror nog den hade behövt vara lite rappare och mer artikulerad för att riktigt fungera ändå, men en stark tvåa kan den få.
andmoreagain
2020-07-03
Thor Modéen är alltid rolig att kolla på men jag har alltid haft svårt för Åke Söberblom, han är som en irriterande mygga. Förväxlingar och missförstånden avlöser varandra i snabb takt men det blir lite väl tröttsamt till slut.
2017-07-08
En härlig och underhållande förvecklingskomedi/spring-i-dörrar-fars/pilsnerfilm med underbar rollista. Thor Modéen och Åke Söderblom är bland de bästa komiska radarparen Sverige har begåvats med. Få skådespelare får mig att skratta som Modéen. 3+
mahasarakam
2017-06-19
Tramsig men ganska rolig gammal förvecklingskomedi. Kul att se massor av gamla kända svenska skådespelare. Svag trea.
FabianBom
2008-04-15
Matine...som e så underbar rolig från början till slut
cjlarsson
2007-08-21
Kul pilsnerfilm!
sofieL
2007-07-07
mycket rolig film. jag skrattade åt de många missförstånden.
EliasN
2006-06-29
Första gången jag ser en film från 30-talet. Lite tråkig... men ändå intressant på nåt sätt.
castanius
2006-06-29
Lutar ganska bra åt en 3 men... orka
kus
2006-06-28
Dom e lika dana alla dessa gamla filmer. Vissa kan visserligen vara charmiga men denna, njaa.