Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Objectified


En dokumentär som behandlar vår komplexa relation med produkter och materialistiska saker. Dokumentären belyser även designerns betydelse och vi får veta hur designerna själva tänker.


Originaltitel Objectified
Regissör Gary Hustwit
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 134
Filmnummer 77242

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MrsSmiths
2012-10-23
Två saker störde mig extra mycket. Dels snubben som pratade om Eames design; Charles Eames. Hallå! Vad hände med Ray? Jävla gubbar! Nummer två handlar om Vitra-soffan, att det gav ett mer hantverksmässigt intryck med knapparna. Jag känner inte en enda, inte en enda, hantverkare som skulle låta trådarna från knappen hänga ut på soffans baksida. En hantverkare skulle skämmas ihjäl av att lämna ifrån mig något så halvfärdigt. Annars är väl dokumentären, tja… rätt kass. Men postern är sjukt snygg!
Taliah
2012-07-16
Inte direkt mind-blowing, men har några intressanta poänger.
Count_Duckula
2012-03-03
Karim Rashid hade en del intressanta tankar...
apmannen
2010-04-09
Sa absolut ingenting som man inte visste innan. "Allt i din omgivning är designat"...jaså, verkligen? En besvikelse efter den fina Helvetica.
ninja
2010-03-12
Föredömlig dokumentär som tar sitt ämne på allvar. Fin uppföljare till Helvetica!
yangbo
2009-10-21
får enbart en 4a då jag jobbar intensivt med varumärkesutdvidgning som bland annat kräver mycket av det som tas upp i filmen, då design är och förblir ett starkt marknadsföringsverktyg i dagens samhälle. Roligt att veta är att det utbildas en handfull riktiga och akademiska designers per år i Sverige, samtidigt som det ploppar upp 40.000 precis och minst lika kompetenta i Kina på samma tid, och det är endast det man har statistik på hahaha, så bizzart.