Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Objuden gäst


När Kirk Bennet blir falskt anklagad för mordet på sångerskan Mavis Marlowe, kämpar hans fru för att få honom frikänd med hjälp av Mavis godhjärtade men alkoholiserade ex-make Martin Blair.


Originaltitel Black Angel
Regissör Roy William Neill
Manus Cornell Woolrich, Roy Chanslor
Genre 40-tal, Drama, Film-Noir, Mysterium
Skådespelare Dan Duryea, June Vincent, Peter Lorre, Broderick Crawford, Constance Dowling, Wallace Ford, Hobart Cavanaugh, Freddie Steele, John Phillips (I)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 53
Filmnummer 28170

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2021-03-13
Roy William Neills Black Angel 1946 är en snygg och sevärd film i film noir-genren (även om jag har vissa invändningar mot storyn). Bra skådespelarinsatser överlag men särskilt utmärker sig Dan Duryea och Peter Lorre. Betyg 3.
hsimpson
2020-11-29
Lysande! Denna noirvember har bjudit på några riktiga pärlor i denna genre som alltmer blir en favoritgenre för mig. Inte helt förtjust i Duryea inledningsvis, men han växer under filmens gång, som alkoholiserad artist. (Någon Milland är han dock inte.) Mycket stabil fyra.
maldoror
2011-08-17
Trots snitsigt kameraarbete, snyggt foto och ypperligt skådespeleri lyfts inte filmen på ett bra tag och efter att se igenom hälften av den övervägde jag att sluta kolla. Det var småtråkigt och irriterande brist i logiken. Ett tag efter halva speltiden kommer dock en av de bästa vändningarna jag sett i en noir. Filmen kastas omkull, de logiska luckorna fylls igen eller blir förlåtna, spänningen tätnar och ligger tryckande tung fram till slutscenen. Vi bjuds också en av de snyggaste noir-tillbakablickana fram mot slutet, och om det inte hade vart för det till stor del onödig första delen hade filmen legat bland mina absoluta favo-noirs. Och ja, originaltiteln Black Angel är logisk om man sett filmen till sitt slut.
Czechflash
2007-01-04
Ligger mellan en mycket stark trea och svag fyra. Gillar en hel del med denna lilla film-noir. Skådespeleriet är bra av samtliga, June Vincent var en trevlig överraskning, Peter Lorre är bra som vanligt som skurk, fotot är bra och storyn fungerar. Blev bara bättre och bättre. Inte lika bra som de bästa i genren, men man blir inte besviken.
Fuzzy
2006-06-02
Trots att denna inte brukar anses tillhöra toppskiktet tyckte jag att den var fenomenalt bra (köpte den utan att ha hört talas om den). Noir med skön twist och en fantastisk Peter Lorre som badguy. Kameraåkningen i början av filmen är bland det snyggaste jag sett i teknisk väg i en film gjord innan 1950. Något som jag också gillar med den är att huvudpersonen är en kvinna vilket inte alltid var så vanligt.
St_affan
2005-08-08
Vill egentligen ge den en fyra men då skulle jag indirekt säga att den var lika bra som de flesta av mina favoriter inom Film Noir och det är den inte. Sen kanske det snare är så att de ska ha en 5a.... Jag ska göra en tänkare på detta lite... Men så länge blir det en superstark 3a. Den har spänning, snyggt foto, snygg ljussättning, bra skåde spel.. men jag saknar den vassa dialogen som man är så van vid annars i genren.