Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

... och rättvisa åt alla


Den unge advokaten Arthur hamnar i ett svårt moraliskt dilemma när han tvingas försvara en korrupt domare som står anklagad för våldtäkt.


Originaltitel ...And Justice for All
Alternativ titel ...och rättvisa för alla
Regissör Norman Jewison
Manus Barry Levinson, Valerie Curtin
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 70-tal
Skådespelare Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg, Jeffrey Tambor, Christine Lahti, Sam Levene, Robert Christian, Thomas G Waites, Larry Bryggman, Craig T Nelson, Dominic Chianese, Victor Arnold
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 615
Filmnummer 632

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


kexchokladet
2021-09-27
En Al Pacino i högform är alltid kvalitetsgaranti!
Ful_fisk
2019-08-11
Bra rättegångsdrama med en alltid så lysande Al Pacino i huvudrollen (den mannen är fan anledning nog att se en film). Skön tidsanda och en allmänt sevärd, välspelad och elegant film med bra moralisk grund. Solid fyra!
Astrojacob
2017-11-29
Filmen kan ses som en lektion i konsten att fixa en Oscarsnominering. Pacino äger detta moralsjuka drama. Synd bara att Hoffman vann sin Oscar med "Kramer vs Kramer". Pacino kunde gott vunnit. "metoo-kändis" Tambor i biroll och "Dynasty-Forsythe" bra som domaräckel.
Raimo_1985
2016-05-23
Alltid väldigt kul att se tidiga rullar med Pacino, men jag har på gott och ont snart mjölkat ut allt han gjorde innan 1980. Ja det är bara att fortsätta därifrån sen och se vad jag missat. Denna har jag skjutit upp länge just för att det är en rättegångsfilm. Den visade sig vara mycket mer än det och jag fick en känsla av att få en inblick i en advokats vardag, även om det såklart inte är så här på riktigt. Eller det hoppas jag inte att det är... På vissa punkter kan det kvala in på kategorin "Filmer som lurar en att tro att man får en inblick av hur det fungerar". Hursomhelst så bjuder den på mycket tokiga upptåg och mycket saftigt överspel, givetvis från Pacino själv bland annat. En svag fyra blir betyget tillslut.
Bumbi78
2015-03-13
Alttid kul att se Pacino innan han horade ner sig för ett gäng år sedan - vilken grym skådis han var. Rätt rubbad rättegångshistoria som spretar åt många håll med mängder av olika karaktärer, men eftersom den är gjord i en tid då saker oxå fick ta sin tid är det knappast en snårig story att följa. De komiska scenerna höjer även om scenen med helikoptern känns lagom underlig.
Krille80
2014-11-11
En rörig historia med alltför många sidhistorier och manus som vid få några tillfällen blir tråkigt. Det som jag dock tar med mig är ett starkt budskap tillika en samhällslektion som säger att USA:s rättsystem är skräp, roliga ansikten som idag gör succè på TV och såklart Al Pacinos gudabenådande skådespel som höjer betyget.
Zipper
2014-06-27
Musiken består av smöriga saxofoner och plinkande pianon, helt malplacerat. Dessutom görs försök till humor som faller platt. Däremot är själva intrigen och framför allt Al Fucking Pacino utmärkta.
ClintanTheKing
2013-11-16
En rätt skruvad domstolsthriller. Inte alls så tråkig som man kan tänka sig på förhand. En stor underhållning med utmärkt skådespel!

2013-05-18
Solid men rätt klichéartat rättsalsdrama med Al Pacino.
kakbakarn
2013-03-20
Svag trea för det hyfsade underhållningsvärdet och det alltid lite roliga i att se en ung Pacino. Men det är en märklig film som inte tycks kunna bestämma sig för vad den vill vara och vad den vill fokusera på.
Visa äldre kommentarer »