3.4

Odjuret och hans lärling

Genom den speciella serie gränder i Shibuya som leder till bestarnas parallella värld, snubblar en dag 9-årige Ren och den snövita babyråtta som bor i hans fluffiga hår. Hans mamma har precis dött och hans pappa är borta, och Ren är ensam i hela världen. Men den enstörige och burduse björnbesten Kumatetsu behöver en väpnare för att besegra den värdige grisbesten Iozen, och Ren får ett hem, en fadersgestalt och ett uppdrag.

Originaltitel Bakemono no ko
Alternativ titel The Boy and the Beast
Regissör Mamoru Hosoda
Manus Mamoru Hosoda
Genre 2010-tal, Animerad, Action, Äventyr, Fantasy
Skådespelare Kôji Yakusho (röst), Shôta Sometani (röst), Aoi Miyazaki (röst), Suzu Hirose (röst), Masahiko Tsugawa (röst)
Filmnummer 120927

KyLLo
2023-01-08
Hade den varit lite intressant hade den kunnat få en tvåa, men eftersom den inte är det blir även längden en nackdel. Ettan är dock stark.
HerrNenne
2021-03-10
Efter halva filmen förändras den plötsligt, och den blir inte lika enhetlig och solid efter det, men det tillför så mycket mer djup och känslor att det ändå är välbehövligt. Jag vet inte vad jag vill ha mer av. Pojk-Kyuta och lärlingsskapet. Kyuta blir vuxen, eller steget in i världen. Men jag vill ha mer. Inte det bästa slutet men whatever.
myslas
2018-07-17
Ett mer fartfyllt och komiskt äventyr jämfört med Wolf Children och The Girl Who Leapt Through Time, lite mer riktat mot en yngre publik. Halvvägs in tar filmen en mer dramatisk vändning och jag kan tycka att vissa element inte riktigt passar in i filmen. Det är fortfarande en bra och sevärd film, bara inte i samma klass som några av Hosodas andra filmer.
Dicku
2017-01-30
Bra rulle men får nog inte mer än en riktigt svag 4:a
Kurosawafan
2016-12-25
cheesy men skön och vackert tecknad
uttu
2016-10-23
Hade varit en femma utan cheesygrejer med en tjej och med pappan.
foppa99
2016-06-11
härligt fantasifull o väldigt bra