2.4
2.4
Ögat
Hon älskar honom besinningslöst. Han är besatt av henne. Allt kunde ha varit bra. Men vad hon än säger, vad hon än gör så kan hon inte övertyga honom om att det är han - och bara han - som är mannen i hennes liv.

Originaltitel | Ögat |
Regissör | Richard Hobert |
Manus | Richard Hobert |
Genre | Drama, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Göran Stangertz, Lena Endre, Samuel Fröler, Camilla Lundén, Sven Wollter, Thomas Roos, Fredrik Hammar, Cecilia Walton |
Rätt osannolik och rent dum ibland, men bra insatser håller intresset uppe och det räckte för mig.
Riktigt bra, obehaglig!
Den här är riktigt usel!!
Idén är bättre än filmen. Hobert kan sitt arbete i teorin, men det här är alltför osannolikt för att ros i hamn med trovärdighet.
En gåta hur Aftonbladet gav denna 4 +. Men å andra sidan har jag aldrig förstått mig på deras recensioner. Detta är en ytterst medioker film som jag trodde mer på än den visade. Hyfsat skådespel och bra idé men den föll ganska pladask tyvärr.
Usel pretentiös smörja!
Spännande historia om avund. Fröler är läskig och Endre spelar bra. Stark trea.
Välgjord rent tekniskt med en del intressanta grepp, börjar bra, men manuset håller absolut inte. Onödiga bikaraktärer och psykologiskt osannolikt beteende.
Börjar lovande med lite Polanski-vibbar över det hela, men efter alla slutkläm tappar den både fokus och poäng. Vad som kunde ha varit ett väldigt originellt drama utvecklas istället till en standardthriller, och en ganska dålig sådan.
Återigen kan man väl konstatera att Hobert har sett lite för många amerikanska dussinrullar i sina dagar, men här har han iaf lyckats skapa en film som, likt de dussinthrillers den härmar, funkar att slötitta på. Trovärdigheten är i det närmaste obefintlig, men historien är lite småkul och Fröler funkar ganska bra i sin roll. Aldrig nära att vara nåt annat än en tvåa