Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Okänd soldat


Okänd soldat är en berättelse om en truppenhets tjänstgöring som varar i tre år under Fortsättningskriget. Filmen baseras på Väinö Linnas klassiska roman som redan filmatiserats två gånger. Filmen handlar om Rokka, Kariluoto, Koskela, Hietanen och deras vapenbröder. Den visar hur dessa män förenas av vänskap, humor och viljan att leva på sin väg dit och tillbaka. Kriget förändrar livet för soldaterna och för dem på hemmafronten, och lämnar också sin prägel på hela den finska nationen.


Originaltitel Tuntematon sotilas
Alternativ titel Unknown Soldier
Regissör Aku Louhimies
Manus Aku Louhimies, Jari Olavi Rantala
Genre Drama, Krig, 2010-tal
Skådespelare Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuel Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alen, Matti Ristinen, Diana Pozharskaya, Pirkka-Pekka Petelius, Max Ovaska
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 277
Filmnummer 127952

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


F-M-J
2021-10-02
Lyckad nyinspelning på en klassiks bok tillika filmatisering. Krigsfilmer är fascinerande och när det lyckas så här bra är tre timmar snabbt förbrukade. Se den!
the-godfather
2021-01-21
Såg den långa versionen, så mitt betyg gäller för den, en mycket bra krigsfilm med många minnesvärda karaktärer, tycker även att miljöerna är väldigt bra. En extremt bra krigsfilm/miniserie, rekommenderas starkt.
mammene
2019-12-08
Lite ovant att se krigsskildring i terräng man känner igen sig i. Intressant historieskildring är det i alla fall, och det uppskattas att man inte gottar ner sig i blod, utan mer strategi, kamratskap och till slut desperation. ibland kändes det som om de inte riktigt fattade faran, men det kanske är ett sätt att klara av eländet, att skoja och flamsa. Som alltid tänker jag, vad män har fått utstå i att ge sig ut i krig, och helst vara heroiska.
Sarkasm
2019-09-21
Nu såg jag miniserien på fem avsnitt (27” minuter). Ren filmmagi!
dudson
2019-03-31
Stark & samt vacker film som verkligen visar att krig är ett helvete. Starkt person galleri med många lirare man inte glömmer i första taget" Sen underbart se ryss svinen åka på duktigt med stryk. Suomi 4-ever!!
foppa99
2019-01-30
Gillade att det utspelades i terräng som den svenska: man kände liksom igen sig
PeterTheW
2019-01-13
Tretimmarsversionen. Det blir inte mycket till nerv under speltiden. Snyggt, mycket action, men aldrig särskilt spännande och inte heller jätteseriöst förrän framåt slutet. Bitvis känns humorn nära buskis och den där finska Rambo som till en början och även sedan alternerar odödlighet med att leka spellevink och referera till sig själv i tredjeperson känns så out of place.
PeterTheW
2019-01-13
Tretimmarsversionen. Det blir inte mycket till nerv under speltiden. Snyggt, mycket action, men aldrig särskilt spännande och inte heller jätteseriöst. Bitvis känns humorn nära buskis och den där finska Rambo som till en början och även sedan alternerar odödlighet med att leka spellevink och referera till sig själv i tredjeperson känns så out of place.
Raimo_1985
2019-01-02
Lika bra som inspelningen från åttiotalet, jag såg den långa versionen på dvd. Kanske aningens bättre än den från åttiotalet ändå. Femman är i vilket fall som helst given.
Snah
2018-12-10
En tredje version känns ärligt talat inte speciellt nödvändig.
Visa äldre kommentarer »