Ombytta roller

I samband med en lustig liten vadslagning bestämmer sig ägarna till familjeföretaget för att spela den unge direktören ett spratt. De tar ifrån honom allt; bil, hus och kontokort samtidigt som han anklagas för stöld. Istället får en småskurk med en mindre bemedlad bakgrund ta hans plats.
Originaltitel | Trading Places |
Regissör | John Landis |
Manus | Timothy Harris, Herschel Weingrod |
Genre | Komedi, 80-tal |
Skådespelare | Denholm Elliott, Jamie Lee Curtis, James Belushi, Eddie Murphy, John Landis, Don Ameche, Dan Aykroyd, Ralph Bellamy, Paul Gleason, Frank Oz, Al Franken, Robert Earl Jones, Nicholas Guest, Giancarlo Esposito, Barry Dennen |
Bra film! Inte gapflabbsrolig, men underhållande hela vägen och rätt mörk för att vara komedi, med tanke på hur skoningslöst klassamhälle och rasism gestaltas. Men förmodligen är det väl också därför filmen fungerar så bra.
Verkligen på tiden man såg denna Guld komedi från det ljuva-80talet. Och vilken härlig komedi det var!#)
Sanslös skruvad story med genierna Aykroyd/ Eddie M. Sen att hela filmen osar 0-p-k-corektness är satans befriande i dessa sjuka tider där man inte får skämta om nada!" utan att det blir en shit-storm!." Så en given klassiker i dvd-hyllan. 3+
Den heter Bossen og bumsen på danska.
En av 80-talets mest kända komedier med en purung Murphy på väg rakt upp. Charmigt, påkostat och ibland riktigt roligt. Men även sprängfylld av rasism och sexism man antagligen backat på idag om det inte inkluderade ett trist sexskämt. Den här tåldes lätt att se om.
Såja! Det är inte ofta jag ser en film som jag tycker är rolig nu för tiden - oavsett, om det som i det här fallet är en gammal klassiker, eller om det är en ny filmupplevelse. Därför känns det alltid lika förlösande skönt när det väl sker. Och det gör det ju verkligen här. Det är inte "skratta så jag gråter"-roligt, men jag skrattar högt i min ensamhet i alla fall en fyra-fem gånger under filmens gång. Det blir klart sämre i den avslutande delen, men det är förlåtligt, filmen är trots allt rätt så lång för sin genre, och den är, överlag rolig. Mycket bra casting också.
Eddie Murphys bästa! Klockren humor och skön story! Brukar alltid se denna kring jul!
Ganska okej och bra film.
Vågar inte se om den här filmen. Men som 10 åring fick den mig att tänka mycket på klassamhället.
Underhålls folk av sådan här djävla dynga?
Såg den eftersom den tillhör den kategori filmer som man "absolut borde se" (finns ett gäng såna som jag försöker beta av. Den här var helt godkänd trots att det var en komedi, men jag fnissade nog mest över att Jungfrun på Jungfrusund (som jag såg häromdagen) hade likartat tema ... he he he.