Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Ombytta roller


I samband med en lustig liten vadslagning bestämmer sig ägarna till familjeföretaget för att spela den unge direktören ett spratt. De tar ifrån honom allt; bil, hus och kontokort samtidigt som han anklagas för stöld. Istället får en småskurk med en mindre bemedlad bakgrund ta hans plats.


Originaltitel Trading Places
Regissör John Landis
Manus Timothy Harris, Herschel Weingrod
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Denholm Elliott, Jamie Lee Curtis, James Belushi, Eddie Murphy, John Landis, Don Ameche, Dan Aykroyd, Ralph Bellamy, Paul Gleason, Frank Oz, Al Franken, Robert Earl Jones, Nicholas Guest, Giancarlo Esposito, Barry Dennen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5610
Filmnummer 2224

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2022-02-01
Bra film! Inte gapflabbsrolig, men underhållande hela vägen och rätt mörk för att vara komedi, med tanke på hur skoningslöst klassamhälle och rasism gestaltas. Men förmodligen är det väl också därför filmen fungerar så bra.
dudson
2020-02-20
Verkligen på tiden man såg denna Guld komedi från det ljuva-80talet. Och vilken härlig komedi det var!#) Sanslös skruvad story med genierna Aykroyd/ Eddie M. Sen att hela filmen osar 0-p-k-corektness är satans befriande i dessa sjuka tider där man inte får skämta om nada!" utan att det blir en shit-storm!." Så en given klassiker i dvd-hyllan. 3+
KyLLo
2018-06-04
Den heter Bossen og bumsen på danska.
Bumbi78
2016-12-10
En av 80-talets mest kända komedier med en purung Murphy på väg rakt upp. Charmigt, påkostat och ibland riktigt roligt. Men även sprängfylld av rasism och sexism man antagligen backat på idag om det inte inkluderade ett trist sexskämt. Den här tåldes lätt att se om.
wasteoftime
2016-10-16
Såja! Det är inte ofta jag ser en film som jag tycker är rolig nu för tiden - oavsett, om det som i det här fallet är en gammal klassiker, eller om det är en ny filmupplevelse. Därför känns det alltid lika förlösande skönt när det väl sker. Och det gör det ju verkligen här. Det är inte "skratta så jag gråter"-roligt, men jag skrattar högt i min ensamhet i alla fall en fyra-fem gånger under filmens gång. Det blir klart sämre i den avslutande delen, men det är förlåtligt, filmen är trots allt rätt så lång för sin genre, och den är, överlag rolig. Mycket bra casting också.
Stygga-Vargen
2016-08-07
Eddie Murphys bästa! Klockren humor och skön story! Brukar alltid se denna kring jul!
Tatty
2016-03-12
Ganska okej och bra film.
Zero75
2016-02-11
Vågar inte se om den här filmen. Men som 10 åring fick den mig att tänka mycket på klassamhället.
falafelpunk
2015-08-09
Underhålls folk av sådan här djävla dynga?
Gigi1943
2015-02-08
Såg den eftersom den tillhör den kategori filmer som man "absolut borde se" (finns ett gäng såna som jag försöker beta av. Den här var helt godkänd trots att det var en komedi, men jag fnissade nog mest över att Jungfrun på Jungfrusund (som jag såg häromdagen) hade likartat tema ... he he he.
Visa äldre kommentarer »