Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Omen


Den amerikanske ambassadörens fru föder ett dödfött barn. Utan att berätta det för sin fru byter ambassadören ut barnet mot ett annat. Några år går och sedan börjar några hemska dödsfall att inträffa. Det visar sig att barnet är antikrist och kan endast dö av de sju knivarna från Meggido.


Originaltitel The Omen
Regissör Richard Donner
Manus David Seltzer
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens (II), David Warner, Billie Whitelaw, Patrick Troughton, Leo McKern, Robert Rietty, Martin Benson, Tommy Duggan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5979
Filmnummer 901

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Lenkan
Filmen handlar i stora drag om apokalypsen; världens undergång, och antikrist; satans son, som ska se till att människan förintas. Robert och Katherine Thorn förlorar sin baby vid födseln, men R...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2021-10-28
Kanske inte en av de läskigaste filmerna men utan tvekan en av de bästa för sin läskiga handling, atmosfär och den strålande musiken av Jerry Goldsmith ger den mest effektiva stämningen tillsammans med Psycho och Jaws. Obehagliga scener som ger en kalla kårar om att djävulen finns ibland oss. Det mest skrämmande med filmen är att den på många sätt baserar den verklighet vi lever i idag. En klassiker.
ekneB
2020-09-12
svag trea, den är inte nödvändigtvis dålig men den är inte läskig någonstans genom hela filmen och blir snarare långtråkig.. Scenen med fotografen är galet snyggt filmad däremot, best kill in the movie!
päronanton
2020-07-05
En skräck klassiker!
Robkiller
2019-02-28
Temat ökade intresset lite, men annars var det här ingen höjdare... första halvan är hyfsat värdelös, sedan tar den sig en del...
Rai
2018-01-01
Den här filmen är riktigt bra....
Stygga-Vargen
2016-10-24
Klassiker! En av de bästa skräckisarna någonsin!
BrutusBeefcake
2016-09-01
Historier om Satan är alltid härligt och jag hade skyhöga förväntningar på denna megaklassiker. Tyvärr infriades det inte helt och jag tycker det är lite synd att ungen dels är ganska tråkig och sedan icke har en särskilt central roll egentligen. Men här finns det gott om riktigt bra scener (födelsedagsscenen var riktigt tung) och en strålande Gregory Peck i huvudrollen, men nja. Lite besviken är jag allt. (8-/15)
Merwinna
2016-01-25
Egentligen en ganska enkel, förutsägbar och icke-originell historia. Skulle ha varit en typisk B-film om det inte varit för Gregory Peck i huvudrollen - han gav filmen en massa cred som den kanske egentligen inte var värd. (Dessutom var han fortfarande oerhört tjusig där, fast han var i 60-årsåldern! :-) )Jag att pojken borde ha gjort mer onda saker själv, och inte bara att det hände saker runt honom. Som det var, så är det lite svårt att förstå att pappan kunde vända sig emot honom... Han borde inte ha kunnat göra det känslomässigt s.a.s. oavsett vad han fått höra. Fotomässigt så var bilderna ofta för mörka, det gick inte riktigt att se vad som hände - gillar inte det.
tvamvarg
2015-09-10
Nja. Det var ju otroligt lite som ungen faktiskt gjorde. Blekt.
vladi
2015-09-06
Löjlig stämning och dålig musik.
Visa äldre kommentarer »