Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

En kvinna bland män


Historien om Ruth Bader Ginsburgs kamp för kvinnors rättigheter och hennes väg till en domarpost i USA:s högsta domstol.


Originaltitel On the Basis of Sex
Regissör Mimi Leder
Manus Daniel Stiepleman
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Sam Waterston, Kathy Bates, Cailee Spaeny, Jack Reynor, Stephen Root, Chris Mulkey, Gary Werntz, Francis X McCarthy, Ben Carlson, Ronald Guttman, Wendy Crewson, John Ralston, Angela Galuppo, Karl Graboshas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 163
Filmnummer 130378

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2021-01-24
Svag trea för att man gick alldeles för fort fram och då blir det tyvärr lite slätstruket. Bättre att koncentrera sig mer och välja ut en mindre period i hennes liv, jag kan tycka att Ginsburg är värd en bättre presentation än så här. Då tycker jag dokumentären var mycket bättre, som man beskrev hennes personlighet där tycker jag inte kom fram i filmen. Mycket snack om Sveriges skattepolitik, dock inte positivt.
Christofer
2020-09-30
2020-09-26: Inte så tokigt faktiskt.
Commandante
2020-09-26
Filmen tar tvärt slut precis när det börjar bli riktigt intressant.
Krille80
2020-07-27
Under filmens sista 25 minuter får jag det som jag önskade av denna filmen. Då lyckas detta biografiska drama visa en del av vad som gjort Ruth Bader Ginsburg en sådan viktig kämpe för kvinnors rättigheter. Innan dessa avslutande 25 min får jag vad som är alltför vanligt inom biografiska filmer dvs. utdragen handling som är mer allmän handling än specifik fakta om personen som filmen ska handla om. Jag ångar inte att jag sett filmen men jag borde nog sett dokumentären "RBG" istället. 2+
HerrNenne
2020-07-10
Intressant i början, sen går det plötsligt väldigt fort med tidshopp och grejer. Tar sig i slutet när det börjar fokusera på ett mål, men jag tycker ibland det känns som att man får för lite kompetent RBG som slängs in lite i slutet bara.
asasae
2019-08-21
Lite småseg film, även det är fint att skildra kvinnors kamp och hur de banat vägen för oss. Saker vi ser som självklara!
abnormal
2019-03-31
Hade velat följa henne ännu mer, men fascineras av och känner stor tacksamhet till de människor som kommit före mig och kämpat för rättigheter vi tar för givet.
myslas
2019-03-19
Inledningsvis verkade även den här filmen gå i samma fälla som nästan alla biografiska filmer gör i att det gick alldeles för fort framåt och allt man fick var korta klipp av hennes liv. Men efter ett tag så sänktes tempot och man har tagit det smarta beslutet att följa ett enda mål från Ginsburgs karriär. Det skadar inte att de inte valt något av hennes mest omtalade mål som gick upp i HD heller, det gör filmen desto mer intressant och ett gott komplement till dokumentären RBG (som jag ändå föredrar framför den här spelfilmen).