3.5
3.5
Once Upon a Time in China
Filmen som gjorde Jet Li till en storstjärna i Hongkong - ett historiskt actiondrama där Li spelar Wong Fei-hung, en legendarisk läkare och kung fu-mästare från 1800-talets Kanton. Han kämpar mot gangsterväldet i Kanton och mot onda västerländska slavhandlare.

Originaltitel | Wong Fei-Hung |
Regissör | Tsui Hark |
Manus | Tang Pik-yin, Tsui Hark, Yun Kai-Chi |
Genre | Drama, Action, Äventyr, 90-tal, Biografi |
Skådespelare | Jet Li, Wu Ma, Rosamund Kwan, Lau Shun, Jacky Cheung, Simon Yam, Yuen Biao, Kent Cheng, Yen Shi-kwan |
Detta är den första delen i en av 90 talets absolut bästa filmserie, denna är i mitt tycke också den bästa när det gäller skådespeleri, fighkoreografi och spänning. Jet Li ses som den kinesi... Läs mer »
Hängde dåligt med i intrigen, men fighting-scenerna var ju balla. Jet Li är tuff. Balanserar på godkäntstrecket, men det blir en trea till slut ändå.
En grymt imponerande Jet Li briljerar i denna HK-action. Många fina fajter men den innehåller också ett ovanligt fint foto för genren vilket ger en del scener en extra dimension. I övrigt får man allt man vill ha innefattandes lättsam humor, elaka västerlänningar, sköna sparkar och härligt ikoniska ljudeffekter. Däremot kunde längden på filmen kortats ned en hel del. (9/15)
Lite väl rörig och lång, men några riktigt fina fajter trots lite väl mycket lekande med stegar. Rekommenderas endast till de inbitna.
Andra gången jag försöker ta mig igenom det här skräpet. Waste of time.
Lite väl mkt trams, men klart sevärd!
Jet Lis akrobatik imponerar, men i övrigt är det här enbart fånigt.
Efter en evighet av snyggt förpackad skitbuskis och tjatiga fajter är det svårt att uppskatta de faktiska höjdpunkterna. (4+/15)
Sjukt snygga fightscener i emot slutet. Bättre story än många kinesiska filmer.
Old School martial art var ordet. Själva berättelsen i sig är intressant och Jet Li är bara ett extra plus.
Intrigen kan man slänga bort nånstans, men riktigt våldsamt kul action.