Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Onda män sover gott


En man utnyttjar sin viktiga position inom ett korrumperat företag för att avslöja männen som står ansvariga för hans fars död.


Originaltitel Warui yatsu hodo yoku nemuru
Alternativ titel The Bad Sleep Well, The Rose in the Mud
Regissör Akira Kurosawa
Manus Hideo Oguni, Eijirô Hisaita, Ryûzô Kikushima, Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 60-tal
Skådespelare Toshirô Mifune, Kamatari Fujiwara, Takashi Shimura, Chishû Ryû, Kyôko Kagawa, Tatsuya Mihashi, Masayuki Mori, Seiji Miyaguchi, Koji Mitsui, Kô Nishimura, Takeshi Katô, Gen Shimizu, Yoshio Tsuchiya
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 272
Filmnummer 14333

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Strongbow
2019-11-28
Snygg musik, snyggare bilar, och som helhet en njutning till noir-rulle. Men storyn är inte i högsta Kurosawaklass. Svag fyra ändå.
Zebulonm
2018-11-16
Mycket brs.
BrutusBeefcake
2016-01-23
Början är lite rörig men när man fått ett ansikte till alla namn så blir det riktigt, riktigt bra. Framåt mitten utav filmen så är det fantastiskt spännande. Tyvärr så håller den inte hela vägen och mot slutet så är det lite för mycket förklaringar och överflödig dialog som förstör "flowet". Slutet håller inte alls måttet för att kunna klara en 4:a, men tack vare en fantastisk mittendel så får "Onda män sover gott" en stark, stark 3:a. (9+/15)
andmoreagain
2014-04-04
Högintressant thrillerdrama av Kurosawa om korruption och hämnd. För ovanlighetens skull placerad i samtiden och inte ett skrikigt samurai-äventyr. Oerhört snyggt filmat med väldigt mycket i bild. Vidvinkel deluxe.
carnevil
2012-02-01
Nä du Kurre Sawa, nu vart det för långt och för risig ihopbindning av den så kallade påsen!
m0rten
2011-09-25
Åh herregud. Speciellt sista timman försatte mig i någon slags trans. Jag har svårt att finna ord för hur mycket jag uppskattar denna film och dess regissör, nu står det helt klart att han är min absoluta favorit. Just de filmer Kurosawa har baserat på Shakespeares tragedier känner jag väldigt starkt för. Samtidigt så är Rödskägg kanske den enda av de Kurosawafilmer jag hittills sett som är på nivå med Onda män sover gott och Rödskägg är som bekant baserad på orginalmanus. Dialogen, karaktärerna och skådespelarna (speciellt Mifune som alltid är brilljant, men även den trogne vapendragaren Shimura), jag älskar allt med den här filmen!
hsimpson
2011-07-17
Den långa inledningen är riktigt riktigt härlig, och även om filmen sen är ganska ojämn så blänker det till ibland. Och när det väl gör det så är det lysande! Det blir efter lite tvekan en fyra trots allt. Gillar Kurosawa mer och mer! Väntar med spänning på första fullpoängaren, tror att det kan komma snart.
(finnsinte)
2011-06-05
Svart för att vara Kurosawa. Men lika bra som vanligt.
kakbakarn
2010-08-11
Väldigt intressanta moraliska dilemman och tankar kring rättvist handlande. De till synes goda visar sig handla på sätt som kanske kan jämföras med de uppenbart ondas förfarande. Det finns inga enkla svar här i världen, och inte heller i Kurosawas bästa spänningsdramer.
sunvalley
2010-08-11
Fantastiskt bra. Från den skickligt uppbyggda inledningsscenen till den ruskiga avslutningen, där vi förstår att ondskan i världen kanske inte kan tillskrivas enskilda människor. Relationen mellan Nishi och Yoshiko skulle ha kunnat utvecklats, men det är inget som förtar effekten av Kurosawas filmkonst. Stark fyra.
Visa äldre kommentarer »