Ont blod
En man kommer hem från kriget. Plågad av att hans religiösa uppväxt inte kan ge honom tröst predikar han för en ny tro - "The church of truth without Jesus". Filmen är baserad på Flannery O'Connors roman.

Originaltitel | Wise Blood |
Regissör | John Huston |
Manus | Benedict Fitzgerald, Michael Fitzgerald, Flannery O\'Connor |
Genre | Drama, Komedi, 70-tal |
Skådespelare | Harry Dean Stanton, Brad Dourif, Dan Shor, Amy Wright, William Hickey, Ned Beatty, John Huston, Mary Nell Santacroce |
Tycker det finns mycket som är ganska lyckat med filmatiseringen, många skådisar känns ganska bra. Tycker dock inte man hade behövt trycka på vart det ska vara komiskt, och tycker att man också har valt att lägga banjomusiken på fel ställen, eller den är ju horribel, så man borde inte lagt den alls. Allt med Emmery blir lite förtaget, vilket är synd på den litterära förlagans potens.
En smart och totalt oförutsägbar film med fascinerande persongalleri och schyst stämning. Dourif levererar och Stanton är som alltid bra. Det är tragiskt och det är komiskt, och ofta svårt att veta när det är vilket. Dessvärre tar den liksom inte vägen någonstans och det blir ganska träligt i längden. (6/15)
Rätt skruvad stämmning här, vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.
Men sjyst ändå, jag är lite svag för sån sydstats-americana.
Den här stack ändå ut och satte sig på något vis. Filmen lider mer än andra Huston-filmer på att vara baserad på en bok, men samtidigt är handlingen i stort subordinerad en atmosfär som utöver den udda skådespelarregin ("alla rättar sig efter Dourif" kan det ha låtit på inspelningsplatsen) är så att säga konsekvent inkonsekvent. En radikal film.
Känns som en tv-film på alla sätt och vis. Kul att alla karaktärer är så sjuka men annars är det mest stelt.
Riktigt bra, riktigt jäkla bra alltså! Blandar otroligt rolig och smart komik med mer berörande scener på ett fullständigt bländande sätt. Brad Dourif är fan inte långt ifrån den klassen han visade upp i Gökboet. Här spelar han en kringåkande predikant - otroligt bra. Bl. a H. D. Stanton och Ned Beatty syns till i mindre roller och även regissören själv, John Huston medverkar i en större roll. Mycket sevärd dramakomedi vill jag utlova i.o.m den här!
Hade förväntat mig mer. Dourif är dock mycket bra.
Underbar film, älskar miljöerna och den där rotlösa skitiga efterkrigskänslan, och den excentriska road movie-vibbiga 70-talsatmosfären som flyter in i berättande
Boken är bra mycket bättre, filmen är en komedi till skillnad från boken och man har till och med ändrat tidsepoken.. Pinsamt på en bra bok.
"Shake hands with Gonga!"