Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Oranges and Sunshine


"Oranges and Sunshine" berättar historien om Margaret Humphreys, en socialarbetare från Nottingham, som avslöjade en av de mest betydande sociala skandaler under senare tid: den påtvingade migrationen av barn från Storbritannien till Australien.


Originaltitel Oranges and Sunshine
Regissör Jim Loach
Manus Rona Munro
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Hugo Weaving, Emily Watson, David Wenham, Tara Morice, Lorraine Ashbourne, Richard Dillane, Stuart Wolfenden, Aisling Loftus, Greg Stone, Molly Windsor, Neil Melville, Clayton Watson, Ruth Rickman, Kate Rutter, Alastair Cumming
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 63
Filmnummer 89531

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2019-01-03
"Tjena, Jimpa! Vi tänkte att du kunde göra en film om Margaret Humphrey. Du får alla möjligheter att porträttera en stark kvinna som kämpar mot två länders regeringar och mot kyrkoväsendet. Du kan även trycka på de deporterade barnens helvete med slavarbete och de sexuella övergrepp de utsattes för. Det finns så mycket att berätta!" "Okej, då tror jag att jag vill fokusera på allt hon gjorde däremellan istället. Jag vill visa när hon åker bil, dricker te och pratar med folk. Resten kan väl finnas där lite grand i bakgrunden, med löst hängande trådar? Sedan vill jag förpacka det hela som en slätstruken amerikansk tv-film. Det tycker jag vore en jättebra idé." (4+/15)
FUR
2014-11-23
Fruktansvärt tung historia i ett helt OK utförande.

2012-04-11
Lämnar inga större avtryck men medans upplevelsen pågår är det en väldigt fin, lågmäld och vacker film.
Kurganen
2011-10-16
Historien är fruktansvärd och skådespeleriet suveränt. Likväl förmår inte filmen gripa tag i tillräcklig mån för att verkligen skaka om mig. Den går inte riktigt på djupet utan snorklar mer vid ytan men är intressant och ger en bild av det moderna Storbritannien jag inte trodde fanns. Människoöden lurar bak varje knut.
Spidde
2011-09-27
Upprörande och chockerande story som verkligen griper tag. Dramaturgiskt känns inte filmen helgjuten, men skådespelet är på topp och det finns några scener här som verkligen berör på djupet. Sevärd!