Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Orphan


Efter att Kate och John Coleman förlorat sitt lilla barn bestämmer de sig för att adoptera en 9-årig flicka som inte är i närheten av att vara så oskyldig som hon först verkar.


Originaltitel Orphan
Regissör Jaume Collet-Serra
Manus David Leslie Johnson-McGoldrick
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder, Margo Martindale, Jimmy Bennett, Karel Roden, Aryana Engineer, Rosemary Dunsmore, Jamie Young, Lorry Ayers, Brendan Wall, Genelle Williams
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2651
Filmnummer 72617

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Innan The Conjuring-filmerna och TV-serien Bates Motel kom så förknippade jag Vera Farmiga mest med filmen Orphan, och jag klassar fortfarande det här som en av hennes bästa roller. Filmen är reg...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av retsirkrep
Postern till filmen säger: \"There's something wrong with Esther\...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av wst
Kate (Vera Farmiga) och John Coleman (Peter Sarsgaard) försöker reparera deras trasiga äktenskap efter att deras tredje barn, Jessica, föddes död. Förlusten var extra jobbig för Kate, som fortf...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2017-09-12
Det här är faktiskt en av mina favorit filmer. Jag vet inte riktigt varför, men den tilltalar mig bara. Kanske för att den är lite annorlunda än andra filmer i samma klass och den följer inte riktigt mönstret, om ni förstår vad jag menar.
päronanton
2020-10-24
Riktigt riktigt bra thriller, spännande från början till slut! Mycket bra skådespel, framför allt Isabelle Fuhrman! Jag gillade den! Det var svårt att slita blicken! Men jag skulle nog inte kalla den för skräck utan mer en spännande thriller! Rekommenderas! Ser om den nu efter tre år och den är riktigt bra! Isabelle Fuhrman är klockren som Esther!
Engravadlax
2016-08-30
Fan, vad Vera Farmiga är bra. Filmen, not so much.
Stygga-Vargen
2016-07-23
Det här är riktigt bra! Väldigt spännande film som tar en del oväntade vändningar! Väldigt bra skådespelarinsatser också, särskilt av Vera Farmiga!
vetegrodd
2016-04-11
Stark 3a. Skulle behöva se om den för att se om den förtjänar en 4. För den är ändå lite speciell och rå i sin handling. Allt är bra utfört, Esther spelar jättebra. Det är dock något som ändå får den att kännas som en typisk modern skräck i skräckhyllan. Men den är ändå lite episk :)
Dele
2016-03-13
Inom en genre där det finns så mycket skräp så är det här klart sevärt, om än dock inget jättespeciellt. Hyfsad story, lite kött på benen vad gäller karaktärer och tid till att bygga upp en stämning finns i alla fall. Gott så.
Tatty
2016-01-10
Så bra, obehaglig och spännande film. Första gången jag såg den kunde jag aldrig ana vem hon egentligen var vilket förvånade mig jävligt mycket. Fast jag blir fortfarande lika förvånad varje gång jag ser den även om jag vet vad som händer och så i filmen. Gillar den skarpt så att jag kan se den om och om och även bli lika förvånad varje gång. Gillar att bli överraskad.
fanny7504
2015-11-15
Maken var alldeles för korkad för att jag ska sätta högre betyg än tre. I övrigt ganska bra och oväntat slut.
Norpan0
2015-11-12
Fy fan så usel. Förutsägbar. Okej, tvisten på slutet gick inte att förutse, men det räckte inte till en tvåa. Allt det andra var bara trist. Filmtipsets största felräkning - trodde jag skulle tycka filmen var en trea...
TimBuckley
2015-10-18
(rek 3a) En "bara" bra film som sumpar sin klassikerpotential. Dels genom att nyckeln till filmens huvudkaraktär är så läcker så att jag skulle ha velat få ta del utav den tidigare. Och utöver det så skulle jag ha velat få mindre av mammans karaktär. Men allt som allt en bra film, som dock med bra musik, regi och skådespelare borde ha kunnat vara en liten klassiker.
Visa äldre kommentarer »